Ieri, la Curtea de Apel Ploiesti s-a intrunit Colegiul de conducere, pentru a hotari cine va asigura functia de presedinte al instantei, pana la concursul (examenul) care va fi organizat de catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Cu unanimitate de voturi, castig de cauza a avut actualul vicepresedinte al Curtii, magistratul Aida Liliana Stan. Procedura cere ca, dupa ce a intrunit sufragiile sus-amintitului Colegiu, validarea delegarii pe functie sa fie facuta dupa avizul CSM. Ultimul urmeaza sa stabileasca, cel mai probabil saptamana viitoare, la Sectia de judecatori, interviul in urma caruia sa valideze ocuparea functiei la Curtea de Apel.
Cat priveste durata „mandatului”, acesta este, cel mai probabil de 90 de zile, dupa care urmeaza concursul (examenul) organizat de CSM. Data la care va avea loc acesta urmeaza a fi stabilita joi, 14 septembrie. Interviul pentru atestarea – fie ea si provizorie – a Lilianei Stan ca presedinte al Curtii de Apel, va avea loc, dupa cum ni s-a precizat de la CSM, „cel mai probabil saptamana viitoare” (magistrat Catalina Magureanu).
Interesanta este si ascensiunea virtualului presedinte. In iunie, a castigat concursul pentru functia de vicepresedinte, iar acum este numai o chestiune de timp pana cand va primi avizul de la Bucuresti, pentru a conduce Curtea de Apel Ploiesti.
Si, dupa concursul din noiembrie, cine stie…
(F.T.)