Indiferent cat de bine cunoasteti fiecare amanunt al CV-ului dumneavoastra, in momentul cand va prezentanti la interviul de angajare va vor fi puse o serie de intrebari – capcana, menite sa va ia prin surprindere. Iata care sunt, potrivit specialistilor, cele mai grele intrebari intalnite in timpul interviului de angajare dar si sfaturile in masura sa va ajute sa treceti cu bine acest hop:
* Povestiti-mi mai multe despre dumneavoastra. Va ganditi ca aceste cuvinte implica un raspuns mai amplu dar va sunt adresate in realitate pentru a sparge gheata. Ultimul lucru pe care angajatorul vrea sa-l afle este povestea vietii dumneavoastra. Asa ca, puteti intreba, la randu-va:”este un anumit domeniu asupra caruia sa ma concentrez mai mult?”. Iar de aici incolo va va fi foarte usor sa vorbiti despre domeniul de interes pentru angajator.
* Care va sunt slabiciunile? Depinde de domeniul in care vreti sa va angajati. Daca slujba tine de domeniul relatiilor publice, iar daca dv. aveti probleme cu comunicarea, nu amintiti de acest lucru. Vorbiti despre slabiciuni precum „ma enervez cand proiectele nu sunt terminate la timp” sau „sunt agitat cand in jurul meu exista oameni care nu vor sa lucreze mai mult.”
* Unde va vedeti peste zece ani? Este o intrebare cu talc, pentru a vedea cat de devotat sunteti firmei sau companiei. Nu va fie teama sa spuneti ca sperati la o pozitie mai buna, cu mai multe responsabilitati, dar puteti vorbi si despre planurile care nu au legatura cu cariera.
* De ce vreti sa lucrati pentru noi? Vorbiti despre cum ati aflat despre companie si de slujba oferita si care vi se par punctele forte ale acesteia. Nu uitati ca interviul implica doua persoane. Spuneti de ce vreti sa lucrati pentru firma respectiva, dar si ce va castiga aceasta daca va va angaja pe dumnevoastra.
* Cum va caracterizeaza seful/colegii/prietenii?
Folositi intrebarea pentru a povesti cat de sociabil si profesionist sunteti.
* Aveti vreo intrebare? Este important sa aveti cateva intrebari pregatite dinainte, dar nu puneti o intrebare doar pentru ca simtiti ca asa trebuie sau in legatura cu ceva care s-a dezbatut deja. Iata cateva tipuri de intrebari care v-ar putea ajuta: „Aceasta pozitie imi va permite sa lucrez si cu alte departamente?”; „Cui ii voi face raportul zilnic?”; „Cum va fi evaluata munca mea?”; „Care sunt oportunitatile de dezvoltare in firma/companie?”
Raluca ENE

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorGHID NATURIST