Fidel Castro: „Astazi, 13 august, sunt foarte fericit”

Primele fotografii oficiale ale presedintelui cubanez Fidel Castro dupa operatia suferita recent au fost publicate, ieri, in editia electronica a cotidianului Juventud Rebelde, cu ocazia implinirii de catre Castro a 80 de ani de viata, si au fost insotite de un mesaj din partea liderului cubanez. “Astazi, 13 august, sunt foarte fericit”, scria in mesajul atribuit lui Castro. Intr-una dintre cele patru fotografii publicate, presedintele cubanez – asezat intr-o camera in apropierea unui pat – intr-o bluza de trening alba cu rosu, pozeaza tinand in mana editia speciala de sambata a ziarului oficial al Partidului Comunist cubanez, Granma, pe care se poate distinge titlul “Absolvit de catre istorie”. In celelalte fotografii aparute in Juventud Rebelde, El Lider Maximo apare in prim plan, surazand, cu barbia sprijinita in pumn, iar in alte doua imagini – vorbind la telefon. Acestea sunt primele fotografii ale presedintelui cubanez de la ultimul sau discurs din 26 iulie si de la anuntul ce a urmat, la 31 iulie, potrivit caruia va suferi o interventie chirurgicala.

Politia cere ajutorul pentru prinderea unui infractor foarte periculos

Inspectoratul General de Politie solicita sprijinul presei si al cetatenilor pentru prinderea lui Claudiu Moldovan – barbatul care sambata seara si-a impuscat partenerul de afaceri. Potrivit primelor informatii, in timp ce victima se afla pe o terasa din Targu Mures, Moldovan a deschis focul, impuscandu-si asociatul in burta si plecand apoi fara sa fie oprit de vreunul dintre cei prezenti la fata locului. Conform datelor furnizate de politia din Targu Mures, Claudiu Moldovan este foarte periculos si se afla de mai multa vreme in atentia autoritatilor pentru detinere ilegala de arma. El a fost dat in urmarire generala si in consemn la frontiera, fiind acuzat de tentativa de omor deosebit de grava si de incalcare a regimului armelor si munitiilor. Autoritatile avertizeaza cetatenii asupra faptului ca agresorul ar mai putea avea asupra sa arma folosita sambata.
In doua saptamani,

PNL a strans peste 120.000 de semnaturi pentru retragerea trupelor militare romane din Irak

La doua saptamani de la declansarea de catre PNL a campaniei de strangere de semnaturi pentru retragerea trupelor militare romane din Irak, la nivelul intregii tari au fost inregistrate deja peste 120.000 de semnaturi din partea cetatenilor, a anuntat purtatorul de cuvant al PNL, senatorul Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, numai in judetul Iasi au fost stranse aproape 20.000 de semnaturi, ceea ce inseamna ca, pana la 1 septembrie, data fixata de PNL pentru incheierea acestei campanii, vor fi stranse peste 300.000 de semnaturi. „Potrivit legii, pentru a fi reprezentativ, acest demers al nostru trebuie sa intruneasca 250.000 de semnaturi. Dupa 1 septembrie, semnaturile stranse in toata tara de la cetateni pentru retragerea trupelor romanesti din Irak vor fi inaintate Parlamentului, Presedintiei Romaniei si Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Demersul PNL nu reprezinta o initiativa legislativa propriu-zisa, acesta dorind numai sa ateste sprijinul pe care initiativa partidului nostru o are in randul cetatenilor”, a precizat senatorul Varujan Vosganian.