In toamna lui 2005, Leonard Doroftei spunea in stanga si-n dreapta: „Daca in Consiliul Local se va aproba cererea mea, de a mi se pune un spatiu la dispozitie, voi face un local cum n-a mai fost in Ploiesti”. Cererii i s-a dat aviz favorabil, urmand mai apoi alte cuvinte rostite de campion: „Vreau sa fac un fel de restaurant – muzeu, in care orice ploiestean sa vina cu placere, sa asculte o muzica buna, sa se destinda”.
Acum, fapt este ca multi se pricep la aruncatul vorbelor in vant, mizand pe zicala inventata tot de romani, anume ca promisiunile sunt facute pentru a nu fi respectate. Doroftei a scos pe „nu” din expresie, apucandu-se de treaba. De la curatirea peretilor si-a tavanului, pana la redecorarea incintei. Deasupra cinematografului „Patria”, unde se afla localul cu numele „Doroftei Pub”, dupa cum se poate observa in fotografie, proprietarul sta pe ganduri. Intrebat daca se gandeste la cat de rentabil e localul, el ne-a spus: „Nu aceasta-i problema, ci faptul ca am investit in el mai mult decat credeam. Pe de alta parte insa, sunt bucuros ca pot oferi acestui oras un loc cum nu s-a mai vazut. Daca la inceput spuneam ca voi pune trofeele mele si alte accesorii din domeniul boxului, chiar acest lucru il voi face. Cu timpul, voi pune si-o barca, si portretul lui Hagi sau, de ce nu , o spada. Fiecare dintre practicantii respectivului sport vor fi invitati la acest restaurant”.
Pana la venirea Elisabetei Lipa, Hagi sau Mihai Covaliu, peste doua saptamani, sunt asteptati oamenii din lumea boxului. Dupa cum ne-a precizat Doroftei, va fi invitat si Lucian Bute, daca este in tara. Nu stie daca nasul, Francisc Vastag, va bate calea atat de lunga , de la Resita, pentru cateva ore de inaugurare, dar se poate paria pe prezenta celui care l-a descoperit si pregatit, maestrul Titi Tudor.
(F.T.)