Procurorii nu-i dau drumul lui Tender din arest

Ovidiu Tender ramane in arest. Procurorii au facut recurs impotriva revocarii arestarii omului de afaceri, afirmand ca motivele care au stat la baza arestarii subzista.
Procurorii spun ca Tender, acuzat de infractiuni economice, ar fi incercat sa mituiasca expertul contabil trimis sa-i verifice documentele.
Ovidiu Tender va ramane in arest pana la judecarea recursului.

Rata inflatiei – la nivelul minim istoric

Rata anuala a inflatiei in perioada ianuarie – aprilie 2006 s-a situat la nivelul de 6,9 la suta, nivel minim istoric dupa 1990, scaderea fiind de 1,7 puncte procentuale comparativ cu decembrie 2005, a anuntat, ieri, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului trimestrial asupra inflatiei.
Guvernatorul BNR a precizat ca prognoza initiala pentru aceasta perioada a fost influentata negativ de majorarea preturilor administrate si de impozitele indirecte (taxa pe viciu la tutun si alcool, n.r.). Comparativ cu estimarile din februarie ale BNR, ajustarea preturilor administrate si impozitele indirecte la tutun si alcool au dus la o majorare cu un 0,2 puncte procentuale fata de estimarile initiale.

Legislativul, amenintat cu sesiune extraordinara

Legea finantarii partidelor ar putea fi adoptata prin asumarea raspunderii. Decizia s-ar impune daca legea nu va fi adoptata de Parlament pana in august, inainte de raportul Comisiei Europene, a declarat ministrul Justitiei. Pe de alta parte, deputatul conservator, Bogdan Ciuca, a declarat ca liderii coalitiei au ajuns la un consens privind adoptarea actului normativ de catre Parlament.
La randul sau, PNL a anuntat ieri ca va cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pe termen nelimitat in cazul in care Legislativul nu voteaza documentul pana la sfarsitul acestei sesiuni.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLA INCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorDEGETUL PE RANA