Horia Tiseanu ramane prietenul lui Florin Anghel

Florin Anghel, presedintele Consiliului Judetean, s-a declarat, nu de mult, dezamagit de modul in care primarul Campinei s-a ocupat de repararea podului de la Lunca Cornului, prabusit la inundatiile din mai, acuzandu-l ca ”nu a avut curajul sa se apuce imediat de treaba, asa cum au facut alti edili. In loc sa demareze lucrarile cat mai repede, acesta a gasit de cuviinta sa ceara expertize peste expertize, studii peste studii, sa faca licitatie. Faptul ca era o lucrare de eliminare a efectelor calamitatilor i-ar fi permis sa sara peste multi dintre acesti pasi.”
Vorbele sefului legislativului prahovean (care faceau referire indirecta la podul de la Maracineni) i-au deranjat pe unii consilieri campineni. Cel mai nemultumit a fost Elvis Arghir, care, in ultima sedinta a alesilor locali, a tinut sa-i ia partea primarului (cu toate ca, pana atunci, ii fusese acestuia un adversar politic redutabil), catalogand afirmatiile lui Anghel drept “un atac virulent impotriva Consiliului Local Campina”.
La ultima conferinta de presa a Primariei, intrebat fiind de un ziarist daca mai este prieten cu Anghel, primarul municipiului a declarat: “Eu raman in continuare prieten cu Florin Anghel, asa cum am fost si pana acum, chiar daca in probleme de administratie nu suntem de acord dintr-un anumit punct de vedere. In privinta podului de la Lunca Cornului nu suntem de acord. Nu m-am gandit ca pot atribui direct aceasta lucrare unei societati, pentru ca vreau sa dorm linistit cu capul pe perna. Cred ca tot ceea ce s-a facut la Campina s-a facut bine si ce s-a facut la Maracineni a depasit putin si cadrul legal, si ideea de a reface un pod”. Horia Tiseanu a subliniat, cu acest prilej, ca intre modalitatile in care s-a actionat asupra celor doua poduri exista deosebiri fundamentale. La Maracineni s-a refacut podul prin prelungirea unui mal si acoperirea portiunii rupte la inundatii, o lucrare mult mai usoara decat cea care se va realiza la “poarta nordica” a Campinei. “Noi vom face un pod nou, pentru 100 de ani, ei au reparat unul vechi. Si in plus, pentru podul de la Maracineni s-a dat o hotarare de guvern prin care s-a putut evita licitatia”, a mai precizat edilul-sef.
Adrian Brad