SUFLETESTE, MA VOI LEPADA GREU DE PNL!

– Domnule Alexandri, la nici 24 de ore de la numire, cum este sa fii subprefect?
– Intr-adevar, este prima mea zi in functia de subprefect dar nu stiu ce sa spun; astept sa vad ce se va intampla de aici incolo, cand voi depasi si stadiul de acomodare.
– Cum ati ajuns pe aceasta functie?
– A fost o decizie luata la nivel central; eu am aflat saptamana trecuta de nominalizarea mea de catre PNL.
– Aceasta nominalizare vine, totusi, in contradictie cu prevederile legii privind depolitizarea prefecturilor…
– Prim ministrul Calin Popescu Tariceanu a emis ordinul de numire a mea in functia de subprefect pe 29 decembrie 2005, deci in baza vechii legi, si, ca atare, nu a fost un act contrar vreunei prevederi legale. De asemenea, dl Cursaru, fostul subprefect, isi daduse demisia in aceeasi zi !
– Dar tot legal este sa dati examen pentru a ocupa un astfel de post.
– Deocamdata, eu sunt subprefect in baza vechilor prevederi legale si nu am calitatea de inalt functionar public. Voi sustine insa examen pentru o astfel de functie si, daca il voi promova, voi ramane pe post, daca nu…nu !
– Aceasta inseamna ca sunteti, inca, un om politic aici in conducerea Prefecturii Prahova…
– Am declarat, cu sinceritate, ca numirea mea aici a fost o decizie in mare masura politica; dar s-a tinut cont, cu siguranta, si de pregatirea mea profesionala, de activitatea mea in administratie.
– Ce rol a avut seful filialei judetene a PNL – Dinu Patriciu, in numirea dv ca subprefect?
– Nu cunosc ca Dinu Patriciu sa fi avut vreun rol in aceasta operatiune; a fost, pur si simplu, o reasezare a anumitor posturi la nivel national, la care a recurs conducerea centrala a Coalitiei de guvernamant.
– Deoarece inca nu cunoasteti „bucataria” functiei, ce v-ati propus sa faceti ca subprefect?
– Am discutat cu prefectul si am inceput sa am o perceptie a misiunii mele aici. Fireste, voi actiona in limitele legii si imi propun sa ma implic mai mult in treburile de interes pentru judet. Vreau sa contribui, cu toata echipa de aici, la rezolvarea acelor capitole pe care le stiu cu probleme: la fondul funciar – cu retrocedarile, in infrastructura – unde-i multa munca dupa calamitatile de anul trecut, la dinamizarea serviciilor publice deconcentrate si la alte atributii ce-mi vor fi repartizate de prefect.
– V-ati lepadat, totusi, de PNL?
– Mi-am dat demisia deoarece acest lucru era o conditie si in vechea lege. Sufleteste, insa, cu greu ma voi lepada de PNL; voi ramane, in convingeri, un liberal, legat sufleteste de partidul in care am promovat. Dar, repet, fara carnet de membru al PNL!
A consemnat
Leon CHIRILA