Premierului israelian Ariel Sharon i s-au administrat anticoagulante, desi suferea de o maladie a vaselor sanguine, care, daca ar fi fost diagnosticata din timp, i-ar fi determinat pe medici sa se abtina de la acest tratament, care mareste riscul de atacuri cerebrale.
Un medic apropiat de acest caz a declarat ca maladia de care suferea Ariel Sharon a fost descoperita de colectivul de la spitalul universitar Hadassah, dupa puternica hemoragie cerebrala suferita de el la inceputul acestui an.
Respectiva maladie /angiopatie amiloida cerebrala, CAA/, care in cele mai multe cazuri este o mostenire genetica, reprezinta in sine un risc de accident cerebral, fiind interzisa administrarea medicamentelor anticoagulante.
Medicii nu au diagnosticat aceasta boala si, la primul atac cerebral suferit de premier la 18 decembrie anul trecut, i-au prescris un tratament pentru dizolvarea eventualelor cheaguri de sange, tratament total contraindicat in caz de CAA. Aceeasi sursa a precizat ca maladia de care suferea premierul este greu de identificat, chiar cu ajutorul tomografului. La 4 ianuarie a.c., Ariel Sharon a fost transportat de urgenta la spitalul Hadassah din Ierusalim, in urma unui accident cerebral major. A fost operat de trei ori si i s-a indus medical o coma profunda, din care medicii au inceput sa il scoata treptat luni.