Afirma Ioan ISTRATESCU, directorul SC Asigurare Reasigurare ASTRA SA – Sucursala Prahova

– De ani buni, domnule director, societatea ASTRA si-a obisnuit asiguratii, tot mai numerosi, cu nenumarate facilitati (premii, cadouri etc), cu prilejul campaniilor promotionale privind incheierea politelor de asigurare obligatorie de raspundere civila (RCA). Ce surprize ne pregatiti pentru 2006?
– Actuala campanie promotionala a inceput pe 15 decembrie 2005 si se va incheia la 31 ianuarie 2006. Potrivit Legii nr. 136/95 privind asigurarile si reasigurarile si Ordinului nr. 3116/2005 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, pot participa la campanie toti posesorii de polite de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse prin accidente de autovehicule incheiate cu ASTRA. Acestia au obligatia de a-si asigura autovehiculele pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule si care sunt emise incepand cu 15 decembrie 2005 si pana la 31 ianuarie 2006. De asemenea, la extragerile zilnice de premii, cat si la Tombola nationala, vor participa si posesorii de polite ASTRA RCA 2006, incheiate inainte de declansarea oficiala a prezentei campanii promotionale, respectiv 15 decembrie 2005. In cazul politelor RCA incheiate pentru autovehicule achizitionate in sistem leasing, sunt considerati participanti la promotie utilizatorii de autovehicule care fac dovada platii asigurarii. Pentru cazul in care un autovehicul asigurat RCA la ASTRA a fost vandut unei alte persoane, iar actele de vanzare-cumparare nu au fost finalizate la data incheierii politei, se considera participant la promotie persoana care a incheiat asigurarea si care poate face dovada platii acesteia. De altfel, regulamentul campaniei promotionale poate fi obtinut, gratuit, de catre cei interesati, de la sediile societatii noastre sau de pe pagina web a organizatorului: www.astrasig.ro.
– Cine nu poate participa la campania promotionala?
– Angajatii societatii ASTRA si rudele de gradul I ale acestora; persoanele care incheie polite RCA pentru o perioada de o luna; persoanele care isi incheie polita RCA dupa expirarea perioadei de campanie.
– Care sunt premiile oferite?
– In primul rand, este vorba despre premiile acordate fara tragere la sorti. Acestea reprezinta oferta speciala din campania RCA ASTRA si consta in acordarea unei reduceri de 25 la suta a primei de asigurare la incheierea oricarei asigurari facultative din oferta ASTRA. Faza a II-a consta in premii oferite prin tragere zilnica la sorti. Extragerile au loc exclusiv la sediile sucursalelor, agentiilor si punctelor de lucru ASTRA, si ofera posesorilor de polita RCA ASTRA 2006 posibilitatea de a castiga, pe loc, urmatoarele premii: tichet castigator cu premiu in bani, in valoare de 15 RON; tichet castigator cu premiu in bani, in valoare de 30 RON. Extragerea va contine si elementul „tichet necastigator”. Fiecare participant poate extrage un singur tichet pentru fiecare polita RCA incheiata in perioada promotiei.
– Din cate am inteles, exista si o Tombola nationala cu premii?
– Aceasta include, automat, toate politele RCA ASTRA incheiate de catre persoanele fizice si juridice la nivel national, pe perioada prezentei campanii. Tragerea la sorti se va realiza pe baza inregistrarilor validate ale seriilor politelor de asigurare RCA, incheiate in perioada 15 decembrie 2005 – 31 ianuarie 2006. Extragerea va fi computerizata, pe baza unui program de extragere, indiferent daca politele au iesit sau nu castigatoare la extragerile zilnice anterioare, desfasurate in sucursalele, agentiile si punctele de lucru ASTRA din intreaga tara. Extragerea va avea loc la sediul central ASTRA din Bucuresti, Str. Puskin, nr. 10-12, pe 31 martie 2006, orele 14. Tombola va contine urmatoarele premii: Premiul I – 5 sejururi pentru 2 persoane, in Spania, cu toate cheltuielile incluse; Premiul II – 15 week-end-uri pentru doua persoane, in Italia, cu toate cheltuielile incluse; Premiul III- 20 week-end-uri pentru 2 persoane,in Grecia, cu toate cheltuielile incluse. Excursiile vor fi organizate sub forma de grup si vor fi insotite de reprezentanti ASTRA, datele de plecare urmand a fi comunicate personal castigatorilor.
– Revenind la premii, cum se acorda acestea?
– Castigatorii in urma tragerilor la sorti zilnice pot intra, pe loc, in posesia premiilor. In cazul Tombolei nationale, castigatorii vor fi contactati telefonic si notificati prin posta, in termen de 15 zile de la data extragerii. Dupa cum vedeti, Mos Craciun vine cu tolba doldora de daruri, pentru asiguratii ASTRA (P).
Dumitru CONSTANTIN