In Marea Britanie intra saptamana aceasta in vigoare o foarte controversata lege care permite restaurantelor sa tina deschis si sa serveasca alcool non-stop. Pana acum, programul localurilor de alimentatie publica permitea functionarea pana la orele 23. Reprezentantii guvernului au explicat aceasta neasteptata larghete prin faptul ca, presati de timpul scurt, foarte multi oameni consumau alcool in exces exact in ultimele minute de functionare a barurilor. Din cele 200 de mii de bistrouri si baruri din Marea Britanie, numai 700 au cerut licenta de functionare non-stop. In schimb, 40 la suta au cerut extinderea licentelor pentru a putea organiza concerte sau pentru a servi masa dupa ora 23. Legea restrictiva valabila pana acum dateaza, in linii mari, din timpul primului razboi mondial, cand premierul de atunci, David Lloyd George, a considerat ca excesul de alcool diminueaza capacitatea de aparare a tarii. Guvernul Blair a primit o replica neasteptata tocmai din partea socrului primului ministru. Tatal doamnei Blair, Tony Booth, un cunoscut actor de televiziune, sustine ca noile dispozitii nu vor incuraja oamenii sa fie mai moderati in consumul de alcool, ci dimpotriva. Bautura era sa-mi distruga viata , se lamenteaza tata-socru, marturisind ca nu mai bea de 26 de ani.















