Sezonul sporturilor de iarna din tara noastra se va incheia printr-un eveniment deosebit, care se va desfasura la Palatul Parlamentului din Bucuresti. “Gala Sporturilor de Iarna” va avea loc duminica, 11 aprilie, cu incepere de la ora 14.00.
Evenimentul este sustinut financiar prin fonduri guvernamentale, in vederea promovarii Festivalului Olimpic al Tineretului European, care se va desfasura pe Valea Prahovei, in 2013.
Invitatul special al galei este multiplul campion mondial si actual vicecampion olimpic la patinaj artistic, rusul Evgheni Plushenko, acesta urmand sa sustina, in aceeasi zi, si un spectacol la patinoarul “Mihail Flamaropol” din Capitala.
In cadrul galei, Plushenko va evolua pe un patinoar de dimensiuni reduse, care va fi amenajat in interiorul “Casei Poporului”, pe care vor mai putea fi vazuti si fostii patinatori Marius Negrea si Cornel Gheorghe, dar si Roxana Luca, sportiva care a ratat prezenta la Jocurile Olimpice de Iarna, de la Vancouver, din cauza unei accidentari.
De asemenea, presedintele Traian Basescu ii va decora pe campionii mondiali Paul Pepene si Reka Ferencz.
Interesant este faptul ca sportivii care si-au trecut in cont titlurile de campioni nationali nu vor fi recompensati cu premii in bani, ci vor primi, in schimb, pasapoarte diplomatice.
In cadrul spectacolului va avea loc si un recital muzical sustinut de Paula Seling, Angela Gheorghiu, Holograf si Directia 5. Evenimentul va fi transmis, in direct, de catre televiziunea GSP TV.
Prahova este un centru important al sporturilor de iarna din tara, in special prin cluburile CSO Sinaia, CS Petrolul Ploiesti si CS Carpati Sinaia, care domina anumite discipline, cum sunt sania, snowboard-ul sau patinajul viteza. In plus, singura medalie olimpica in sporturile de iarna a fost obtinuta de doi prahoveni, Ion Panturu si Nicolae Neagoe, la editia Jocurilor Olimpice din 1968, de la Grenoble, la bob-2 persoane.
Petre APOSTOL