V. Stoica

Consiliul Județean Prahova începe anul în forță, la capitolul cheltuieli pentru consultanță: primul contract încheiat în 2023, cu o valoare de 100.000 de lei fără TVA, a fost deja parafat, cu o firmă care ar urma să evalueze ofertele depuse pentru atribuirea contractului de Proiectare și execuție lucrări pentru ”Varianta ocolitoare a Orașului Mizil”.
Obiectul contractului, încheiat în urma procedurii de cumpărare directă, este, conform datelor din SICAP, ”consiliere specializată pentru evaluarea propunerii tehnice și a propunerii financiare în conformitate cu documentația de atribuire pusă la dispoziție pe platforma SICAP, cu normativele și legislația specifică în vigoare, asistența tehnică la elaborarea solicitărilor de clarificare, răspunsuri la solicitările de clarificare, puncte de vedere tehnice privind documentele analizate, în vederea evaluării conformității ofertelor”.
SC Percons EU SRL, societatea a cărei ofertă a fost aleasă pentru consultanță în cadrul licitației privind șoseaua de centură a Mizilului, a avut, în cursul anului trecut, mai multe contracte de consultanță cu Consiliul Județean Prahova, în derularea procedurilor de achiziție publică. Aceeași firmă a supervizat, potrivit datelor din SICAP, și licitația organizată de fosta ADI Termo Prahova (al cărei președinte a fost șeful Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu) pentru atribuirea contractului – reziliat între timp – de termoficare a Ploieștiului.
Vom reveni cu informații suplimentare privind contractele de consultanță încheiate prin atribuire directă de Consiliul Județean Prahova.