Lozinca aceea ”seacă” despre… viața nedreaptă capătă alte dimensiuni când joi, vineri, te întâlnești cu un tânăr, în floarea vârstei, la 32 de ani, radiind de bucurie, de optimism, de încredere, dornic să petreacă sărbătorile alături de prieteni, iar luni ”la prima oră” afli că, deja, este trecut în ”lumea celor drepți”!
Gabi Dănăilă, ”Păun”, cum era el cunoscut, un apropiat al clubului Petrolul, unde ajuta ori de câte ori era nevoie de el, unul dintre cei mai înfocați și dedicați fani ai echipei, a trecut brusc în neființă, după un cumul de situații încheiate nefericit, în care, nu poți să nu-ți pui întrebări, nu poți să nu gândești că, poate, putea fi salvat!
Dănăilă a ajuns noaptea acasă, și făcându-i-se rău, a solicitat intervenia salvării, echipajul sosit administrându-i o injecție calmantă, nerealizând pericolul care a dus apoi la deces. În doar câteva zeci de minute, starea acestuia s-a înrăutățit și mai rău, nemaiputând fi salvat de următorul echipaj care a ajuns la al doilea apel al prietenei acestuia când nu mai era nimic de făcut! Dacă respectiva injecție a avut rolul ”corect”, dacă internarea ”din prima” l-ar fi salvat, dacă echipajul ajuns prima dată putea face mai mult, toate rămân ”semne de întrebare” la care, probabil, evaluarea IML-ului va da răspunsuri, mai devreme sau mai târziu!
Din păcate, un suflet tânăr părăsește nedrept această lume, acest ”sistem” care, încet, dar sigur, ne face, pe noi toți… potențiale victime! Acum a avut ”Păun”… ”ghinion”. Cine știe cine va fi… următorul?!
Rămâne în urmă un copil de 6 ani care spune prietenilor la telefon… ”ști, tati a murit!”
Rămas bun, PETROLISTULE!