Momentele redactării materialului alăturat au fost întrerupte de năprasnica veste a trecerii la cele veșnice a celui care a fost antrenorul emerit Emil Popa, părintele a numeroase generații de boxeri din care au crescut fie campioni mondiali, fie antrenori de mare talie.
Cu doar trei zile mai înainte, în sala de box la a cărei construcție a pus umărul cu un elan nebănuit, am depănat amintiri despre Doroftei și Vaștag, despre frații Simion și tatăl lor- și el boxer de valoare, am discutat despre performanțele obținute de Titi Tudor, Ion Moroiță și Leontin Sandu ca boxeri și ca antrenori, discuția fiind oprită și amânată pentru altă dată de începerea sărbătorii pugiliștilor de la CSM Ploiești care îl așteptau pe Moș Crăciun.
Vom încerca să ni-l reamintim pe maestrul Popa de fiecare dată când vom ajunge în preajma ringului, dar și prin povestea pe care ne-a lăsat-o și pe care, din păcate, nu a mai apucat să o vadă tipărită. Cu acest regret, în curând vom publica în paginile ziarului cele mai importante momente dezvăluite de maestrul Popa din cariera sa.
Dumnezeu să îl ţină în paza sa veșnică!