Final de poveste pentru micuții fotbaliști angrenați în Cupa Moș Crăciun, ediția XXVIII. Pe lista merituoasă a câștigătoarilor în clasament finalelor, de 3 decenii, se adaugă un nume nou, clubul Atletic United, unde fostul golgheter al României, Cătălin Cursaru, este printre fondatori, echipa condusă de Bucurel Dârman (care a mai câștigat trofeul din postura de technician al Astrei Ploiești), adjudecându-și titlul de campioană, după ce a dispus în finala întrecerii de Școala de Fotbal AC Toader, cu scorul de 3-1.
În finala mică, găzduită tot de Sala ”Olimpia”, CSM Ploiești a învins Petrolul Ploiești cu scorul de 3-1. Asta după ce, în semifinalele întrecerii, Atletic a trecut de Petrolul cu 3-0, iar AC Toader a învins cu 2-0 pe CSM.

După un turneu cu 35 de echipe la start, derulat pe parcursul a 4 zile de concurs, în 4 săli diferite, cu peste 60 de meciuri disputate și aproape 500 de copii care s-au regăsit, toți, pe ”lista Moșului”, fiecare participant primind premii din partea organizatorului, superlativele turneului au fost următoarele:

Clasament final:
1. Atletic United (antrenor: Bucurel Dârman)
2. ACS Șc. de Fotbal Toader (antrenor: Claudiu Toader)
3. CSM Ploiești (antrenor: Valeriu Aristan)
4. Petrolul Ploiești (antrenor: Ciprian Pura)

Premii speciale:
1. Cel mai bun jucător: Niță Augustin (Atletic United)
2. Cel mai tânăr jucător: Nicolae Kevin (Atletic United)
3. Cel mai bun portar: Maftei Yanis (Atletic United)
4. Premiul special ”Viorel Băltățeanu”:Rudaru Ianis Cristian (CSM Ploiești)
5. Golgheterul competiţiei: Duță Franco (Atletic United)

Loturile echipelor finaliste:
Locul 1 – Campioana Cupa Moș Crăciun 2022 – Atletic United Ploiești.
Maftei Yannis, Niță Augustin, Stănescu David, Ion Luca, Ion Eduard, Filipescu Mario, Duță Franco, Nicolae Kevin, Constantin Alexandru, Iliuță Iustin, Andreescu Ayan.
Locul 2 – Medalie de argint – Școala de Fotbal Toader – Ploieşti
Slăniceanu Andrei, Crăciun Rareș, Ștefănescu Patric, Popa Matei, Nicolescu Horia, Călin Daniel, Ion Andrei, Mateescu Raul, Stoica Adrian, Alexe Valentin, Florea Rareș, Mihalcea Antonio.
Locul 3 – Medalie de bronz – grupa 2010 a CSM Ploieşti
Alexandru Puiu, Ionuţ Mateescu, Ianis Georgescu, Alexandru Ioniţă, David Baciu, Cristian Mihăilă, Ianis Rudaru, Ionuţ Guţă, Robert Caliţa, Rareş Radu, Elisei Ioan, Ianis Feraru, Eduard Zaharia, Alexandru Stroie, Matei Otavă.
Locul 4 – grupa 2010 Petrolul Ploieşti
Alex Bălescu, Mihai Fâșie, Sebastian Iorga, Darius Mierloiu, Rareș Manolache, Alex Dimian, Andrei Dimian, Luca Stoica, Nikolas Ionică, Ștefan Rădulescu, Rareș Ilie, Iustin Păuna, Cristian Crângu, Vlad Ionescu, Iulian Moroiță, Yanis Nica, Erick Popa.

Au arbitrat… prim-divizionarii!
Finalele Cupei Moș Crăciun au fost arbitrate de către cavalerii fluierului ­ Dumitru Valentin, Moroiță Andrei, Dicu Mădălin și Safta Mihai.
Dacă Valentin Dumitru este un nume consacrat în Liga I, ca asistent, Moroiță a primit în weekend-ul trecut vestea promovării sale în Lotul divizionar A, acesta făcând parte, până acum, din ”lotul extins” de prim-eșalon, pentru că primea meciuri în Liga I, dar în calitate de arbitru ”monitorizat” pentru promovare din a doua categorie.
Cu atât mai mari sunt satisfacția fotbalistică și prestigiul CJA Prahova cu cât Moroiță reînnoadă performanțele arbitrajului prahovean care, de ani buni, nu mai avea ”central”.