Jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au surprins în flagrant, pe raza localității Cheia, două persoane care tăiau și sustrageau în mod ilegal 6 arbori, specia fag, din fondul forestier național, cu un volum total de aproximativ 1 metru cub, materialul lemnos fiind predat lucrătorului silvic prezent la fața locului.
Celor două persoane le-au fost întocmite acte de sesizare a infracțiunilor de „tăiere fără drept” și „furt de arbori” din fondul forestier național, în conformitate cu prevederile Legii nr. 46/2008 privind Codul Silvic.
De asemenea, pe timpul unei acțiuni preventive în zona localității Vâlcănești, jandarmii au depistat o persoană care transporta cu un vehicul, fără a deține aviz de însoțire, o cantitate de 0,5 metri cubi de material lemnos, specia fag, acesta fiind predat lucrătorului silvic prezent la fața locului.
Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru „transportul cu orice mijloace de transport a materialului lemnos [..] neînsoțit de documentele specifice de transport”, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.