Violeta Stoica

Una dintre puținele localități prahovene în care, din lipsă de spații, sediul Poliției se află sub același acoperiș cu cel al autorității locale, este comuna Bătrâni. Și, deoarece bugetul local nu permite prea multe investiții pentru reabilitarea clădirilor publice, autoritatea locală a găsit posibilitatea de a schimba câte ceva în comună cu ajutor guvernamental sau din alte surse. Astfel, în prezent, este în derulare procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a sediului Primăriei Bătrâni, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, lucrări estimate de autoritatea contractantă (CNI) la circa 2,4 milioane de lei.

Primarul localității, Florin Stoica, spune că este o investiție necesară, dată fiind starea în care se află sediul actual, al cărui acoperiș este extrem de deteriorat și care, implicit, generează probleme și în interiorul clădirii. Când vor începe lucrările, va trebui ca Primăria și Consiliul Local Bătrâni să-și desfășoare activitatea în altă locație, iar o variantă – cel puțin pe perioada vacanței de vară a elevilor, dacă lucrările vor demara după finalul anului școlar – ar putea fi mutarea unor servicii ale autorității locale în două clase ale Școlii Gimnaziale Bătrâni. Însă sunt luate în calcul și alte variante, printre care și amplasarea unei construcții provizorii unde localnicii să aibă acces la serviciile publice locale, iar activitatea Consiliului Local și a Primăriei să nu fie afectată de lucrările la sediul ce va fi modernizat.
Conform proiectului, polițiștii Postului de Poliție Bătrâni vor rămâne sub același acoperiș cu Primăria și Consiliul Local, însă spațiul va fi mai generos. Astfel, conform planurilor, la parter ar urma să ocupe birouri polițiștii, iar etajul care va fi construit după extinderea clădirii va cuprinde, printre altele, birouri pentru Primărie și o sală de ședințe.
Și Căminul Cultural Bătrâni este propus pentru modernizare, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, însă, deocamdată, licitația nu a fost lansată de către CNI.