Cu un program favorabil, disputând toate cele 3 meciuri din ”grupă” programate pe teren propriu, Petrolul rămâne fără victorie în grupele Cupei României Betano și după cea de-a doua partidă, una încheiată fără gol, pe „Ilie Oană”, în compania divizionarei secunde Unirea Slobozia. Astfel, cu un singur punct din două partide, pentru galben-albaștri, ”aventura” în formatul nou al acestei competiții se cam încheie, din punct de vedere al calculelor calificării, ultimul meci- cu CSU Craiova ”a lui Mititelu” -rămânând doar unul pentru ”calcule de tot felul”.
Meciul cu Unirea Slobozia nu a adus victoria logică, ce ar fi permis clubului să spere, cu șanse mari de reușită, la o calificare în faza următoare a competiției (meciul cu Craiova ar fi devenit decisiv). Asta pentru că Nae Constantin a abordat meciul cu mai mulți jucători ce au apărut mai puțin pe teren până acum în primul „11”, dar, chiar și așa, cei intrați nu au scuze că nu au reușit măcar un gol în poarta unui adversar care a acceptat să vină la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, să joace, deși era gazdă desemnată, care, de asemenea, a menajat câțiva titulari și care a dat o replică ”decentă”, în fața unui unspreze petrolist care a lăsat loc de mari semne de întrebare! Cebotaru a părut ”uzat”, Dumitriu – modest, Ivanovski și Măzărache parcă au venit ”din alt film”, Manzala – lipsit de esență și consistență, iar lista poate continua…
Cu Budescu titular și integralist în premieră de la revenirea la Petrolul, trupa lui Nicolae Constantin a fost cea care a controlat, conform așteptărilor, ostilitățile, fără însă să găsească și drumul spre plasa porții apărate de către Păduraru, inclusiv aportul ”decarului” petrolist fiind pe o linie ascendentă, odată cu trecerea timpului, semn că mai e ceva până la capacitatea optimă ”de competiție”.

Începutul a fost marcat de două șuturi-trasor expediate de către Budescu (11 și 14), din afara careului, balonul ocolind, de fiecare dată, de puțin ținta, iar seria ocaziilor a continuat până la pauză, însă Ivanovski (16, 42), Bratu (25) sau Mathaus (28) n-au reușit să „miște” tabela, în timp ce oaspeții au tot încercat contraatacuri ”blitz”, periculoase, dar neconcretizate.
Scenariul s-a repetat și după pauză, cu un oarecare „apetit” în scădere al „lupilor” în a irosi oportunitățile, apărute chiar și în condițiile unui joc nu neapărat convingător. Manzala, introdus la pauză, n-a putut să-l învingă pe Păduraru (50 și 69), iar Măzărache (80) a ratat, probabil, cea mai mare ocazie a meciului, trimiţând peste poartă, din marginea careului mic! S-a terminat, astfel, 0-0, iar găzarii adună un singur punct după primele două etape ale Grupei A din Cupa României Betano. Și, astfel, cu doar un meci rămas de disputat, la începutul lunii decembrie, tot la Ploiești, cu U Craiova 1948, șansele pentru accederea în sferturile de finală s-au cam dus!

Pentru Nea Edi, cu dragoste

Unul dintre jucătorii emblematici ai istoriei clubului ploieștean, Eduard Iuhas, a împlinit 80 de ani chiar în ziua meciului cu Slobozia! Campion cu Petrolul în 1966, martor, din teren, la tripla de poveste cu FC Liverpool, atunci când a jucat în primul meci, ratându-le pe celelalte două din cauza unei accidentări, Edi Iuhas și-a dedicat mare parte a activității sale profesionale culorilor „galben-albastre”, unde a fost, ani buni, antrenor! Acesta a fost omagiat cu acest prilej, primind un buchet de flori și dând lovitura de începere a jocului, în aplauzele celor prezenți, doar 2500 de spectatori asistând la acest joc.

Protestul galeriei
”Lupii galbeni” din cele două peluze ale stadionului ”Ilie Oană” au intrat în arenă de abia în minutul 15 al meciului, demersul acestora dorindu-se a fi o formă de protest după sancțiunile, deloc puține, primite din partea ”organelor statului”, la ultimele meciuri. Fanii s-au comportat apoi „normal”, încurajând echipa, chiar dacă rezultatul și jocul au fost sub așteptări. Păcat că nu toți jucătorii înțeleg acest lucru, unii dintre aceștia mergând direct la vestiar după fluierul final, fără a mai trece să salute galeriile.
Nici antrenorul Nae Constantin nu a fost ”în apele lui”, acesta primind vestea că fostul său elev, Gabi Tamaș, a înaintat o plângere la Poliție, privind distribuirea convorbirii private pe care a avut-o cu antrenorul, convorbire care a dus la rezilierea contractului său cu Petrolul. Nae a luat totul asupra lui, într-o conferință de presă, ulterioară scandalului, în timp ce apropiați ai antrenorului au lansat pe rețelele de socializare ideea că nu acesta a ”dat mai departe” înregistrarea! Asta chiar că era … ultima problemă de care mai era nevoie!

Unirea Slobozia – FC Petrolul 0-0
Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: 2.500
Unirea: Păduraru – Ibiran (cpt), I. Dinu (58 Lazăr), Perju, Ben Levy – Prejmerean (62 Lemnaru), Cruceru (66 Dorobanțu) – M. Ciobanu, Afalna (46 Golda), Bolohan – C. Rus (58 R. Szilaghi). Antrenor: Costel Enache.
FC Petrolul: Leitner – Pashov, Olaru (cpt), Mathaus (46 Meijers), Velisar (87 Țicu) – Cebotaru, Dumitriu – Bratu (77 Tolea), Budescu, Tucaliuc (46 Manzala)  – Ivanovski (46 Măzărache). Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Claudiu Marcu (Constanța) – Gheorghiță Bălan (Pitești) și Nicușor Marin (Suseni – Argeș).
Rezervă: Bogdan Neculcea (București).
Observatori: Nicolae Marodin (București, pentru arbitraj) și Costel Petre (Periș-Ilfov, pentru organizare).
Jucătorul meciului: Perju.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)