George Marin

Cunoscuta vorbă de pe maidanul copilăriei de altădată- „la trei cornere, un careu”- a fost modificată de echipierii Blejoiului într-o variantă mult mai avantajoasă pentru ei, marcând doar trei goluri din multele la îndemână. Au câștigat foarte târziu un meci care părea a putea fi câștigat foarte devreme. Ocaziile au curs cu nemiluita în primul mitan, în fața unei echipe care a acuzat frământările interne– în săptămâna dinaintea meciului, antrenorul Dărvăreanu a spus „pas” conducerii ­administrative! –o echipă care a prezentat o defensivă elvețiană, „schweizer”, greu compatibilă cu situația din clasament și cu ”teoreticele” aspirații de promovare.
O rapidă trecere în revistă a ocaziilor de gol avute de prahoveni înseamnă, de fapt, o înșiruire destul de lungă doar a celor mai importante oportunități. Rând pe rând au ratat golul Enache, moale, cu capul (min. 7), Pahonțu, șut respins de portar (min. 12), Brăilă, șut gen „pasă la portar” (min. 17), Lambru, cu capul, lovitură în pământ! (min. 19), Nițescu, nehotărât, nici centrare, nici șut (min. 22), iarăși Lambru, acțiune personală bună, dar șut slab (min. 32) și, din nou, Enache, lăsat fără balon, în ultima clipă, de Haumciuc (min.45). Ba chiar și brașoveanul Rența s-a înscris pe lista celor care ar fi putut înscrie pentru Blejoi, dar portarul Maxim,salvând de la vinclu,a refuzat un nou autogol asemănător celui înscris de Takayuki la Mediaș, contra Sibiului (min.40). Multe, enorm de multe ratări, prilejuite – credem – de o lipsă de concentrare la finalizare, prahovenii părând a juca sub un stres neobișnuit. Ciudat să joci atât de crispat în condițiile în care stăpânești jocul fără drept de apel, gazdele având un singur șut la poartă și acela deviat în corner de Bălănică (min. 38).
Exceptând primele minute de la reluare, când brașovenii au apărut periculos în atac (Răchișan a luftat în fața porții, min. 47, apoi gafa lui Ghinea i-a prilejuit lui Burlacu un șut necâștigător, min. 54), jocul și-a reluat cursul firesc din prima parte.Așa cum este stabilit că apa curge de la deal la vale,tot așa au venit și noi ocazii blejoiene: Lambru și Brăilă nu sunt deciși în fața porții (min. 48), Enache, cu capul, după un contraatac în trei (min. 57), combinație între Brăilă și Lambru, dar acțiunea a fost lentă (min. 65), Munteanu, în ofsaid, înscrie degeaba (min. 68). Nu a mai fost degeaba peste doar câteva minute, Lambru, găsit fără marcaj, înscriind tot cu o lovitură de cap (min. 75).
Spre liniștea delegației prahovene, Șandru a transformat o lovitură de pedeapsă dictată pentru un fault asupra lui Enache (min. 83), aducând descătușarea și prilejuindu-i lui Bălănică o cursă către grămada bucuriei prahovene. Dar, portarul trebuie să mai lucreze la sprint, pentru că pupăturile se terminaseră până să ajungă el la grup.
Nu mai amintim decât că Brașovul a mai avut două zvâcniri, una prin Dragoș Sandu (min. 80), eșuată din cauza propriei indecizii, și a doua prin lovitura liberă bătută de Horia Popa, deturnată de „șomerul” Bălănică de lângă vinclu (min. 87). În final, Enache, cu capul, a pus lucrurile la punct (min. 89), punând în sacul gazdelor al treilea gol, scor de forfait. După care, blejoienii au lăsat vestiarul în stil japonez, adică la fel de curat precum l-au găsit, și s-au urcat în ”autocarul de locul 1” cu care circulă de o vreme.

SR Brașov – CS Blejoi 0-3 (0-0)
Stadion: „Silviu Ploieșteanu”. Spectatori: 50.
Au marcat: Lambru (75), Șandru (83 – penalti), Enache (89).
Brașov: Maxim – Haumciuc, Rența, Căpățână (cpt.), Sterian – H. Popa, Danciu (67 Dr. Sandu), Burlacu (81 Savu), Olteanu (76 Nicolau) – I. Mihai, Răchișan. Rezerve neutilizate: G. Munteanu – Rășinaru, Nicoloiu, Dedu. Antrenori: Ioan Naghi, Laurean Păun.
Blejoi: Bălănică – Catană, I. Giuroiu (90+1 S. Oprea), Șandru, Ghinea – Pahonțu – Brăilă (90+3 Badea), Enache (90+1 Bălașa), C. Munteanu, Nițescu (76 Drăgoi) – Lambru (cpt.) (90+1 Cl. Stoica). Rezerve neutilizate: Neacșu – A. Șerban, A. Popa, Prodan. Antrenor: Cristian Vlad.
Avertismente: Răchișan (58, 65), I. Mihai (88) / C. Munteanu (35), Enache (41), Drăgoi (85).
Eliminare: Răchișan (65).
Au arbitrat: Lucian Diaconu (Iași) – Cosmin Vatamanu (București), Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe).
Observatori: Adrian Gligoraș (Târgoviște), pentru arbitraj, și Vasile Daniel Blagoe (București), pentru organizare.
Jucătorul meciului: Enache.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAcelaşi circ!
Articolul următorŞansa surâde