V.Stoica

La finalul săptămânii trecute, a fost semnat Contractul de Cesiune între Ploiești Industrial Parc S.A., având ca acționar majoritar Consiliul Județean Prahova și Zarea S.A. Din partea PIP, contractul a fost parafat de către directorul general interimar Andrei Țurcanu, iar din partea Zarea SA – de către Dumitru Tosa – vicepreședinte al cunoscutei companii producătoare de vinuri spumante.
Obiectul contractului îl constituie cesiunea dreptului de folosință, inclusiv a dreptului de a construi pe terenul aflat în proprietatea P.I.P. S.A., locația Mizil, în suprafață de 25.000 mp. Investiția va depăși suma de 20 de milioane de euro, aceasta aducând beneficii orașului Mizil, generând totodată și crearea de noi locuri de muncă.
Zarea S.A. are ca acționari Companiile Ambra – 51% și Karom Trading România – 36,13%, ambele fiind controlate de producătorul german de spumante Schloss Wachenheim, care deține mai multe fabrici în Germania, Polonia, Cehia și în România.
În cadrul locației de la Mizil a Parcului Industrial Ploiești își mai desfășoară activitatea, în prezent, 3 societăți comerciale având ca activitate: stație betoane, stație ITP și o fermă de panouri fotovoltaice, ne-a declarat directorul general interimar al PIP Ploiești, Andrei Țurcanu.