Precum caracteristicile din definiția … apei potabile, cam așa a fost jocul elevilor lui Nae Constantin înainte de ”pauza de Mondial”, echipa Petrolul părând deconectată de la importanța unui joc care putea, totuși, oferi speranțe reale la un obiectiv de performanță!
Galben-albaștrii au pierdut cu 2-0 la Sfântu Gheorghe, dar se poate spune că au scăpat ”subțire”, după cum a arătat jocul, unul în care Petrolul nu a contat, ofensiv: 8-0, respectiv 6-1 fiind raportul șuturilor pe poartă și al cornerelor, în favoarea gazdelor!
Seria de  trei victorii consecutive reușite în campionat s-a terminat la capătul unui meci în care echipa Sepsi s-a dovedit a fi mai bună, iar dubla lui Rondon (16, 56) a făcut diferența pe tabela de marcaj, iar covăsnenii au ajuns, după acest rezultat, la un punct în spatele ploieștenilor și, la cum arată ”fotbalul” prestat, pare că Petrolul este departe, în urma locului în clasament ocupat acum.
Al treilea duel Petrolul – Sepsi din acest sezon, dar primul disputat pe noua arenă din Sf. Gheorghe, s-a încheiat cu victoria echipei lui Cristiano Bergodi, iar Sepsi și-a demonstrat forța, învingându-ne fără drept de apel, după 90 de minute controlate, pe alocuri, autoritar.
Omul meciului a fost venezueleanul Mario Rondon, cel care a marcat de două ori și a înclinat, astfel, decisiv balanța. Golul care a deschis tabela a venit repede, după un sfert de oră de joc, atunci când Rondon i-a luat „fața” lui Mathaus și a trimis, cu capul, în vinclul din stânga lui Vâlceanu, pentru ca, după pauză, în minutul 56, atacantul gazdelor să câștige, din nou, un duel cu fundașul Petrolului și să înscrie cu un șut de la 10 metri!

Două goluri suficiente cât să scrie istoria meciului, pentru că formația noastră n-a reușit să găsească soluțiile ofensive pentru a pune în pericol poarta lui Niczuly și să forțeze, astfel, revenirea în meci. Gicu Grozav (80) a avut cea mai bună oportunitate a „lupilor”, atunci când a rămas într-o poziție favorabilă, în mijlocul careului advers, dar a fost deposedat, chiar în momentul șutului, de către Dumitrescu! Iar dacă atacanții ”nu au ajuns la meci”, la acest joc au fost mari ”găuri” și în apărare, unde Mathaus a avut o prestație foarte slabă, nici ­colegi precum Țicu, Huja, Dumitriu, Cioiu, nevăzându-se prea mult pe teren – dacă ne referim la titulari, în timp ce, nici de pe bancă, nu a venit mai nimic ”în plus”.
Astfel, după trei etape din retur, Petrolul rămâne cu 26 de puncte. Urmează, în Superliga, o pauză de aproape trei săptămâni, următorul joc oficial fiind programat în jurul datei de 3 decembrie, atunci când, pe „Ilie Oană”,  va veni Universitatea Cluj.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Petrolul 2-0 (1-0)
Stadion: ”Sepsi Arena”. Spectatori: circa 3500. Marcator: Rondon (16, 56).
Sepsi: Niczuly (cpt) – Aganovic (90+4 Ciobotariu), Ninaj, Tamas, Dumitrescu – Jonathan Rodriguez, Păun, Cosmin Matei (90+4 Achahbar) – Rondon (64 Varga), Safranko, Ștefănescu. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Petrolul: Vâlceanu – Mathaus (60 Ivanovski), Meijers, Huja – Borța (46 Pashov), Dumitriu (60 Cebotaru), Seto, Jair, Țicu (cpt) – Cioiu (46 Budescu), Grozav (86 Manzala). Antrenor: Nicolae Constantin.
Cartonașe galbene: Ninaj (28), Ștefănescu (89)/Mathaus (52).
Au arbitrat: Cătălin George Gămăn – George Florinel Neacșu și Vladimir Urzică.
Rezervă: Ionuț Coza. Arbitru VAR: Sorin Costreie. Arbitru AVAR: Vlad Ionuț Bârleanu.
Observatori: Zoltan Szekely (pentru arbitraj) și Constantin Stătescu (pentru organizare).
Jucătorul meciului: Mario Rondon

Petroliști la loturile ­naţionale
Nu toți petroliștii au vacanță până miercuri după-amiază, câțiva jucători, în special cei din categoria ”Under”, urmând să se prezinte la acțiuni ale loturilor naționale. Astfel, căpitanul Vali Țicu a fost convocat pentru o nouă acțiune a reprezentativei „U21”, un stagiu de pregătire ce va debuta astăzi și care va cuprinde două jocuri test, cu CSA Steaua (17 noiembrie, ora 17.00) și cu FC Argeș (21 noiembrie, ora 13.00). Și un alt tânăr, Mario Bratu, va merge la naționala „U20”, pentru meciuri amicale mult mai tari, internaționale, contra echipelor similare ale  Italiei (17 noiembrie, Arad) și Poloniei (21 noiembrie, Arad).
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).