George Marin

CS Blejoi a găsit în echipa din Râșnov un oponent dornic de a juca un fotbal ofensiv și, împreună, au realizat un meci agreabil, deschis, echilibrat în multe momente, cu multe situații de poartă și cu patru goluri. Și fără durități, așa cum ar lăsa să creadă numărul mare de avertismente distribuite de arbitru, toate îndreptățite. Meritul acestor goluri înscrise pe tabelă aparține în special gazdelor, chiar și pentru golul marcat de brașoveni.
Până la deschiderea scorului, au fost trei bune ocazii de gol: Giuroiu, cu capul, minge salvată de portar (min. 10), și Roșu, în două rânduri, mai întâi blocat de Șandru, rezultând doar un corner (min. 14), apoi stopat de Ghinea (min. 27). Golul gazdelor a picat într-un moment în care brașovenii încercau din ce în ce mai mult să ducă jocul spre poarta gazdelor, acestea prezentând o linie de mijloc cu o oarecare doză de „anemie”. Nițescu a centrat din partea dreaptă, Șerban a reluat în bară, mingea a revenit în careu, la Enache, care a șutat sec (min. 35). Chiar dacă Enache nu ar fi marcat, arbitrul Ilie era pregătit să dicteze lovitură de pedeapsă. Astfel, i-a ieșit inspiratul avantaj cu care, probabil, va căpăta o notă bună din partea observatorului. Deschiderea scorului a adus ceva „vitamine”, aspirațiile s-au ridicat iarăși spre înălțimi – vorbim de păstrarea poziției de lider, dar și de calitatea jocului – și, până la pauză am mai înregistrat o bună ocazie, apărarea râșnoveană respingând de pe linia porții, dintr-o mulțime de jucători, mingea trimisă de Șandru (min. 40), într-un moment în care oaspeții erau în zece jucători. Cu câteva minute mai înainte se accidentase Lupan, cel care stăpânea destul de bine partea stângă a lor.
Reluarea a adus golul care părea a fi cel al liniștii. Lambru a plecat de la limita ofsaidului și a transformat în gol mingea primită de la cel care a fost „la mustață” de nominalizarea ca jucătorul meciului, Nițescu (min. 48). Aproape imediat, s-ar fi putut crea o bună ocazie pentru gazde, dar Munteanu – cât de greu s-a încălzit! – nu a găsit inspirația să paseze înainte pentru Lambru, aflat în bună poziție, și a întors mingea spre înapoi (min. 52). Ca să fie tacâmul complet, o gafă a lui Giuroiu l-a pus pe Roșu în poziție de șut, la linia careului mare. Atacantul brașovean nu l-a iertat pe Bălănică (min. 55). Imediat, oaspeții au încercat să profite de adâncimea pantei în care au alunecat blejoienii și doar același Bălănică a salvat situația, blocând la marginea careului și deviind în corner. Nu a reușit să marcheze nici Boția, cel care a reluat, cu capul, peste poartă, subsecventa lovitură de la colț, deși brașoveanul s-a trezit fără pic de marcaj în mijlocul suprafeței de pedeapsă (min. 58). Ușor, ușor gazdele și-au revenit din pumni și au continuat în a-și crea ocazii, cea mai mare fiind lovitura în bara transversală trimisă de Lambru, un șut frumos, din voleu (min. 70). Golul al treilea, marcat de Catană, cu capul, la centrarea lui Ghinea, ar fi trebuit să fie cu adevărat cel al liniștii (min. 79). Dar, de unde? Dacă Lambru nu a reușit să înscrie cu șutul său, care a ocolit vinclul de puțin (min. 85), au fost foarte aproape să o facă oaspeții, la un nou „cadou” oferit de Giuroiu. Bălănică a salvat din fața lui Babei (min. 88) și gazdele au stat cât de cât mai liniștite în lungile minute de recuperare.

CS Blejoi – Olimpic Cetate Râșnov 3-1 (1-0)
Stadion: Comunal, Blejoi. Spectatori: 70.
Au marcat: Enache (35), Lambru (48), Catană (79) / Roșu (55).
Blejoi: Bălănică – Catană, Giuroiu, Șandru, Ghinea – I. Șerban (46 Munteanu), Pahonțu (69 Drăgoi) – Brăilă, Enache (90+2 Cl. Stoica), Nițescu (86 Badea) – Lambru (cpt.) (86 Bălașa). Rezerve neutilizate: Neacșu – Ad. Nicolae, S.Oprea, A. Șerban. Antrenor: Răzvan Vlad.
Râșnov: Gârniță – Stăncuțu (8 Dumitrovici), Ghețu, Marin, Voicu – Ciopo (84 Ciobotea), Drugă (cpt.) – Lupan (46 Tocari), Vîrlan (73 Babei), Boția (84 Argăseală) – Roșu. Rezerve neutilizate: Iszak – Mitrică, Dragomir, Popa. Antrenor: Lucian Petre.
Avertismente: Lambru (17), Ghinea (20), I. Șerban (28), Giuroiu (31) Brăilă (49) Cl. Stoica (90+5) / Dumitrovici (33), Marin (38), Vîrlan (60), Tocari (68), Ghețu (90+4).
Au arbitrat: Ionuț Cătălin Ilie – Vasilică Viorel Dobre (ambii din București), Ioan Alexandru Negru (Buftea).
Observatori: Vasile Dan Popescu (Buzău), pentru arbitraj, Mihnea Marsilian Totan (București), pentru organizare.
Jucătorul meciului: Lambru.

Liga 3, Seria 5, etapa 11- rezultate și marcatori:

AFC Odorheiu Secuiesc – Olimpic Zărneşti 1-1
Csongor Simo (50) / Ciprian Marcu (67)
CS Blejoi – Olimpic Cetate Râşnov 3-1
Robert Enache (37), Mihai Nițescu (48), Răzvan Catană (78) / Bogdan Roșu (55)
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – SR Braşov 2-1
Bogdan Căucă (7 – autogol), Andrei Mitu (45+1) / Ștefan Răchișan (63)
Kids Tâmpa Braşov – CS Păuleşti 1-1
David Bugnar (76) / Tudor Țăranu (43)
CSO Plopeni – KSE Târgu Secuiesc 0-0

C L A S A M E N T 
Liga 3 – Meciurile Etapei 12 , 12 noiembrie ora 14,00:
ASC Olimpic Zărneşti – CSO Plopeni
ACS KSE Târgu Secuiesc – ACS Kids Tâmpa Braşov
CS Păuleşti – ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2
ACS SR Municipal Braşov – CS Blejoi
ACS Olimpic Cetate Râşnov – AFC Odorheiu Secuiesc