Tricolorul Breaza, Petrolul 95 și CS Câmpina sunt cele trei echipe care își dispută, cu o rundă înainte de finalul turului, fotoliul de lider al primului eșalon județean, gruparea din Breaza având un meci mai puțin disputat (sunt 3 partide care se vor juca după finalul turului, restante, în urma partcipării selecționatei județene la UEFA Regions Cup). Toate cele trei fruntașe au învins în runda de la finele săptămânii trecute, Petrolul 95 și CS Câmpina, la limită, învingând cu același scor, 2-1, pe United, respectiv Avântul Măneciu, în timp ce Breaza a avut mai puține emoții, impunându-se fără probleme în meciul cu CSO Vălenii de Munte, programat la Drajna.

Strejnicul nici nu a mai mers la meci!
După multe etape în care și-a bătut joc de competiție, întrerupând meciuri pe bandă rulantă, pentru că jucătorii ”picau ca popicele” sau pentru că nu au putut asigura asistența medicală, cei de la AS Strejnic, ”lanterna roșie” a primului eșalon județean, au făcut… ”un pas înainte”! Au decis că nu e corect să se mai chinuie și au anunțat că nu merg la Cornu! Ce mi caută astfel de grupări în campionat, chiar că e greu de înțeles și imposibil de explicat! Și nu este doar cazul lor…

Iată rezultatele contând pentru etapa a 16-a din Liga A ­Prahova, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:
CSO Boldești – Voința Vărbilău 3-1
Teleajen Văleni – Tricolorul Breaza 1-4
CS Cornu – AS Strejnic 3-0 – neprezentare
Avântul Măneciu – CS Câmpina 1-2
AFC Brebu – Triumf Poiana Câmpina 1-0
FC Bănești – CSO Băicoi 0-10
CS Brazi – CS Mănești 2-1
Unirea Urlați – CSC Berceni 2-1
Atletic Ploiești – Petrolul 95 Ploiești 1-2

Etapa viitoare
CS Câmpina – FC Bănești
CS Strejnic – Atletic Ploiești
Petrolul 95 Ploiești – Avântul Măneciu
CSO Băicoi – AFC Brebu
Voința Vărbilău – CS Brazi
Triumf Poiana Câmpina – CSO Boldești
CS Mănești – Teleajen Văleni
Tricolorul Breaza – Unirea Urlați
CSC Berceni – CS Cornu

Tunisianul Hamza a părăsit Petrolul 95!

Formația lui Daniel Chiriță, Petrolul 95, s-a impus la limită, scor 2-1, contra celor de la United Ploiești, golurile victoriei fiind marcate pe final de joc, de Trifan (88 penalti), respectiv veteranul Cristi Nica, în ultimul minut al prelungirilor (90+4), dintre-o lovitură liberă perfect executată! Petroliștii rămân liderii la zi din primul eșalon județean, având un meci în plus față de Tricolorul Breaza.
La Petrolul 95 – care a fost ”oaspete” în acest meci, pe terenul de la Sala ”Olimpia” (United a preferat să joace acest meci acolo, pentru a beneficia de condiții mai bune), pe bancă sau în teren, nu s-a mai regăsit tunisianul Younes Hamza, care a părăsit formația prahoveană, preferând o ofertă mult mai convenabilă financiar de la Voința Limpeziș, formația de eșalon trei, din județul vecin – Buzău, care se ”alimentează” din Prahova, ori de câte ori … dă de greu. Hamza a mers acolo ca antrenor, dar, din iarnă, vrea să se transfere și ca jucător, pentru a ajuta la salvarea de la retrogradare a buzoienilor, aflați acum pe penultimul loc în C2, tunisianul care a fost, cândva ”vedeta Petrolului” aflându-se și în curs de a deveni antrenor, acesta apelând la varianta obținerii Licenței B, în Moldova.