N. D.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale continuă campania de promovare a produselor agroalimentare românești, cu scopul creșterii accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”. Astfel, în perioada 5-8 noiembrie a.c., în curtea ministerului menționat va fi organizat un nou târg, de data aceasta fiind vorba despre un târg pescăresc, în cadrul căruia se va găsi o mare varietate de specialități și preparate din pește.
Conform organizatorilor, pe lângă preparatele specifice Deltei Dunării, printre expozanții prezenți la acest târg se numără și Păstrăvăria din Bușteni, care comercializează pește viu și produse din pește.
”Păstrăvul crescut în păstrăvăria proprie din Bușteni este pregătit cu grijă și atenție, după rețetele proprii. Vizitatorii vor găsi la standul păstrăvăriei produse delicioase, cu denumiri inedite: păstrăv somonat jăruit, păstrăv prăvălit și proțăpit, fluștuc din păstrăv curcubeu, cârnați din păstrăv morcovit, păstrăv în osânză de legume, păstrăv murărit pe Zamora, păstrăv în zamă de roșii, pate din ficat și file de păstrăv”, se arată în anunțul Ministerului Agriculturii referitor la prezența la târgul de la București a produselor din pește preparate în Prahova.