G.Marin

Cei mai tineri pugiliști prahoveni, încadrați la categoria de vârstă „cadeți”, și-au desemnat campionii naționali ai anului 2022, în competiția organizată la Craiova. Printre câștigătorii laurilor s-a numărat și Cătălin Bănică, care a luptat în cadrul categoriei 42 de kilograme. Boxerul pregătit la clubul CSM Ploiești de antrenorul emerit Titi Tudor „Prosop”, secondat de antrenorul Adrian Pîrlogea, a „doborât” patru adversari înainte de a-l învinge, în lupta finală, și pe orădeanul Roman Spak.
CSM a mai obținut o medalie de argint, prin Darius Mușat și una de bronz, prin Raul Benea. Ambii au participat la categoria 48 de kilograme și, coincidență, au fost învinși de același adversar, Edwin Petrea (CS Năvodari), firește, în etape diferite ale competiției: Benea, în semifinală, iar Mușat, în finală.
În total, CSM a prezentat nouă sportivi la competiția de la Craiova.
Celălalt club care ține sus steagul boxului prahovean, CS Petrolul Ploiești, a avut o delegație de patru sportivi, asistați la ring de antrenorul Ovidiu Dragomir. Nici această trupă nu s-a întors cu mâna goală. Nicolas Olteanu a obținut medalia de bronz la categoria 46 de kilograme, după ce a fost învins în semifinală de ieșeanul Răzvan Panaite.