Sportiva legitimată la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, Vanessa Tolea, a reuşit să cucerească medalia de argint la Cupa Europeană de Cadeţi de la Koper, Slovenia, la categoria „57 kg”!
Vanessa a mers impecabil până în finală, reuşind să treacă pe rând de Dorottya Berlik (Ungaria), Magdalena aMayrhofer (Austria), Jevgenija Gajic (Slovenia) şi Maria Jesionek (Polonia), dar a pierdut în ultimul act în faţa croatei Jana Cvjetko.
Judoka clubului ploieștean se întoarce, aşadar, acasă cu ­medalia de argint, însă performanţa realizată punctează şi în clasamentul mondial al cadeţilor, reper important în ­perspectiva Campionatelor Europene şi Mondiale de anul viitor, precum şi a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE).
Tot la categoria „57 kg” a participat din partea CSM-CFR-CSŞ Ploieşti şi Bianca Ungureanu, însă lipsa de experienţă- ea fiind la prima competiţie majoră europeană- a făcut-o să piardă încă din primul tur, la Santiago Santana Odalis (Germania).
Cele două sportive vor rămâne la Koper până miercuri, 2 noiembrie, pentru a participa la un stagiu internaţional de pregătire.
Ele sunt antrenate la club de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu.a