George Marin

Cât de vijelios a debutat meciul! Și asta pentru că furtuna stătea la pândă la ușa ambelor echipe. Petrolul se afla după cinci înfrângeri la rând – fără a socoti jocul din Cupa României, pierdut și acesta – iar Argeșul primise deja amenințări, directe sau voalate, de la persoanele lor competente.
Primul a încercat să puncteze Dobrosavlevici, la colțul scurt (min. 8). Imediat, Irobiso a sărit mai sus decât Latovlevici și a trimis centrarea lui Țicu, cu capul, direct spre poartă. Straton, a reușit să pareze și s-a crucit singur de ceea ce a realizat, mulțumind Cerului că l-a ajutat să protejeze poarta și rugându-l să o mai facă (min. 9). Dar, cum comunicațiile nu sunt perfecte în România, mesajul lui Straton a ajuns cu întârziere la destinație, tocmai după ce Grozav, după un un-doi cu Irobiso, pe partea stângă, a luat-o năvalnic în diagonală către poarta piteșteanului și i-a perforat-o cu un șut violent trimis din careu direct sub bara transversală (1-0, min. 13). Lovitura de grație putea fi dată de Irobiso, care a reluat alături centrarea lui Măzărache (min. 15). După o scurtă perioadă în care Argeșul a dat iluzia că poate conduce jocul, tot petroliștii au fost cei care s-au aflat mai aproape de gol. Cuplul Irobiso – Grozav s-a aflat în situație de doi contra unu, dar Gicu a dat pasa retur prea târziu (min. 37), iar Mathaus a trimis alături de poartă o lovitură de cap, după un corner din stânga (min. 39). Ex-petrolistul Meza Colli a avut o zvâcnire, Vâlceanu reușind să respingă un șut greu, trimis de la distanță (min. 43). A fost un șut-bombă, cum nu l-am văzut pe paraguayan să trimită vreunul în perioada petrecută la Ploiești.
Reluarea a adus o echipă argeșeană chipurile mai hotărâtă, dar toate căile de pătrundere s-au dovedit a fi blocate, „sperietoarea” Garita nu a avut pe unde să alerge (de aceea nu prea se vede ce poate cu mingea), doar schimbarea lor de la pauză dându-le ceva speranțe. Tocmai acest nou intrat Bertrand a fost autorul singurei acțiuni periculoase a oaspeților din întreaga parte secundă (min. 50). Deșarte speranțe, pentru că, bazată pe o apărare sigură, Petrolul trimitea săgeți periculoase pentru ariergarda piteștenilor. Astfel s-a ajuns la al doilea avertisment pentru Alceus (min. 56). Rămași în zece, oaspeții au avut momente în care au reprimit iluzia că ei conduc jocul, dar petroliștii au arătat că nu pot fi temeri asupra victoriei, chiar dacă avantajul era încă fragil. Această siguranță a păstrării acestor atât de importante puncte la Ploiești a fost întărită de amenințările la care a fost supusă poarta oaspeților. Gicu Grozav a trimis un lob pe lângă vinclul opus (min. 61), apoi a avut un luft din mij­locul careului la lobul trimis de Bratu, acceleratorul părții din dreapta a atacului (min. 66). În ultimul moment i s-a suflat balonul lui Irobiso (min. 65), dar și acesta putea conlucra cu Bratu într-o bună situație (min. 80). Nu a făcut-o, așa că am mai avut de așteptat doar puține momente până când Budescu a transformat lovitura de pedeapsă obținută de Bratu, golul venind în ciuda tuturor ertipurilor încercate de Straton (min. 85).

Meciul a fost închis de cele două schimbări efectuate nu pentru a irosi timpul, ci pentru ca atât Takayuki cât și Borța, care a lăsat loc pentru debut lui Olaru, să culeagă binemeritate aplauze la scenă deschisă pentru solidele lor evoluții, ei fiind, alături de Gicu Grozav, Budi, atât cât a jucat, și Bratu, sclipirile serii, o licărire în plus față de toți ceilalți merituoși componenți ai echipei. Dincolo, Andrei Prepeliță și-a luat valiza din autocarul echipei și a mutat-o într-o altă mașină, pentru o altă direcție.

PETROLUL – FC ARGEȘ 2-0 (1-0)
Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: 5000.
Au marcat:Grozav (13), Budescu (85 – din penalty).
Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, Huja – Borța (89 Olaru), Seto (89 Dumitriu), Jair, Grozav (78 Budescu), Țicu (cpt.) – Măzărache (58 Bratu), Irobiso. Rezerve neutilizate: Leitner – Pașov, Velisar, Cebotaru, Cioiu. Antrenor: Nicolae Constantin.
FC Argeș: Straton – Tofan (cpt.), Dobrosavlevici, M. Constantin, Latovlevici (78 I. Șerban) – D. Meza Colli (46 Bertrand), Njike – Calcan (Rainov), Alceus, Ișfan (78 M. Crețu) – Garita. Rezerve neutilizate: Greab – Andre Vianna, Covaci, Donisa, Celestine. Antrenor: Andrei Prepeliță.
Avertismente: Latovlevici (25), Alceus (34, 56), Njike (41), Garita (50), Straton (84).
Eliminare: Alceus (56).
Au arbitrat: Sebastian Colțescu (București) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). VAR: Marian Barbu (Brașov). AVAR: Marius Marchidanu (Brăila).
Observatori: Corneliu Fecioru pentru arbitraj, Ion Ion, pentru organizare (ambii din București).