Petrolul a primit ”nota de plată” pentru ultimele două meciuri oficiale susținute în Liga I. Cea mai mare amendă – 15.000 de lei- a fost aplicată de către ­Comisia de Disciplină, pentru incidentele de la meciul cu FCSB, scor 0-2, când partida a fost întreruptă din cauza fumigenelor și torțelor aruncate din peluză!
A existat și o amendă ”mai mică” – 7500 de lei- pentru incidentele de la ultimul joc din campionat, deplasarea de la Craiova, unde ”problemele” create de galerie, în tribună, au fost mai puțin grave, dar totuși ”amendate” de către Comisia mai sus amintită. Bani să ai, că o amendă se ”ivește” oricând!

„Liga de Tineret“ merge în play-off

În Liga de Tineret, cea mai nouă întrecere la nivelul echipelor de juniori, organizată de FRF, după succesul obținut la Buzău, scor 5-1, echipa Petrolului ( pregătită de către Laurențiu Tureac )și-a asigurat, practic, accesul în faza play-off, doar printr-o conjunctură extrem de nefastă a rezultatelor din ultimele două etape ale sezonului regular mai putând să piardă un loc între primele șase echipe ale Seriei Est. Cu Pătrașcu – marcator al unui hattrick, plus Tolea (”dublă”), dar și cu fostul internațional de juniori Ionuț Zaharia în primul unsprezece, alături de alți jucători obișnuiți cu convocările la loturile naționale (Jercălău, Mario Ioniță, Mihnea Rădulescu, Alessio Tudor), petroliștii au câștigat fără emoții.

Sponsor nou
Iar pentru Centrul de Copii și Juniori al Petrolului par să vină zile ”mai bune”, astăzi clubul urmând să oficializeze un parteneriat important, anume un contract de sponsorizare, cu destinație exactă echipele de juniori (banii nu sunt pentru finanțarea echipei de seniori) cu… Petrom.
Fostul ”proprietar” al echipei (se poate spune și așa), din vremea când clubul era al lui Liviu Luca și Florin Bercea, revine, într-o altă formă, între timp, multinaționala mai sus amintită fiind principalul sponsor al unei alte grupări din Liga I, Farul Constanța. Alte vremuri, alți oameni, probabil că și alte… ambiții!

* După șapte runde, echipa noastră ploieșteană locul 4 în clasament, cu 16 puncte. În etapa viitoare, Petrolul Ploiești va juca, tot pe teren propriu, cu CS Concordia Chiajna (duminică, 23 octombrie, ora 12.00, stadion „Chimia”, Brazi).

Liga de Tineret, Seria Est, Etapa 9
LPS Iolanda Balaș Soter Buzău – FC Petrolul Ploiești 1-5
Marcatori: Juan Pătrașcu (3), ­Cătălin Tolea (2).
Petrolul: Andrei Jercălău – Andrei Giamănu (80 Damian Ioniță), Tudor Catargiu, Juan Pătrașcu, Vlad Balea, Mihnea Rădulescu (70 Sebastian Alexandrescu), Mario Ioniță, Albert Dima (70 Leonard Preda), Cătălin Tolea, Ionuț Zaharia (65 Augustian Giamănu), Alessio Tudor (65 Raul Bucur). Rezerve neutilizate: Andrei Niculae – Alex Huiban, Adelin Dinu.
Antrenor: Laurențiu Tureac.

Şi la juniori se colecţionează sancţiuni!
La debutul în Liga Elitelor „U15”, FC Petrolul a pierdut meciul disputat, pe teren propriu, cu CS Juniorul Brașov, scor 0-2. Meciul a fost unul cu ceva incidente, antrenorul principal, Manolache, fiind eliminat și primind două etape de suspendare și 500 de lei amendă, sumă cu care a fost sancționat și clubul Petrolul! Tot în prima etapă la juniori U15 – Elită, MX Pro Academy a câștigat derbiul local cu HM Câmpina, scor 6-1, iar Petrosport a pierdut pe teren propriu, cu 4-1, în fața celor de la ASSR Brașov.

Juniori „C” (U15) – Liga Elitelor, Seria 7, Etapa 1
FC Petrolul Ploiești – CS Juniorul Brașov 0-2
Petrolul: Sebastian Pârnău – Cristian Istrate, Denis Drăghia, Patrick Ristea, Marian Balea, Yanis Dicu, Petruț Scarlat, Rareș Leescu (55 Teodor Bera), Georgian Oprea (42 Vlad Loghin), Daniel Neagu, Andrei Vizireanu. Rezerve neutilizate: Ștefan Rădulescu, Eduard Drăghici, Ionuț Duță, Albert Pințoiu, Alexandru Vlad. Antrenor: Marius Manolache.