Doar în tribune, Petrolul a învins FCSB-ul. Ca de obicei, publicul a fost de 10 plus! Pe teren, în schimb, lucrurile nu au stat deloc așa cum sperau suporterii. FCSB a bătut, 2-0, la capătul unui meci în care NAe Constantin și Elevii săi nu au avut replică, până la primirea celui de-al doilea gol, oaspeții având și două bare, impresia general fiind să este diferență mare între cele două distribuții. De putință, valoare, experiență, atitudine chiar! Iar înfrângerile consecutive se cam adună, lucru care trebuie să dea de gândit…
Petrolul n-a avut replică decât pe final, după ce adversarii deja se desprinseseră pe tabela de marcaj, cu golul lui Dawa, din prelungirile primei părți, și cu reușita lui Coman, venită în startul reprizei a doua. Coman pe care (la fel ca și Alibec, care ”ne băgase morul în casă”, acum câteva săptămâni) îl puteai vedea pe panoul publicitar din peluză, jucător revenit pe lista marcatorilor după ”sute de zile” de secetă. Petrolul devine un fel de… mama răniților, parcă!
Din păcate n-am reușit să depășim, deși am avut sprijinul unui stadion arhiplin, criza rezultatelor în care am intrat în ultimele săptămâni. Am început timid confruntarea cu FCSB, iar prima repriză a fost, în mod clar, una a suferinței. Oaspeții au „înclinat” terenul spre poarta lui Vâlceanu, salvat de transversală la voleul lui Olaru (4), expediat de la 22 de metri, și la șutul frumos, din marginea careului, al lui Codrea (27)! La pauză părea să se intre, însă, cu un rezultat „alb”, dar, în prelungiri, Omrani a scos, în stânga, o minge printre Meijers și Dumitriu, a centrat în fața porții, iar Dawa a reluat din 6 metri, deschizând scorul: 0-1!
Și la cum de rău s-a încheiat prima parte, la fel a început și cea de-a doua, pentru că Codrea (47) a accelerat în dreapta, s-a dus până aproape de linia de fund, de unde a trimis în marginea careului mic, pentru ­reluarea simplă, dar decisivă, a lui Coman: 0-2!
Din acel moment, elevii lui Nicolae Constantin au încercat să reintre în joc, Huja (54) dându-i emoții lui Târnovanu cu un șut de la mare distanță. Apoi, Irobiso (67) a ratat cea mai mare ocazie a formației nostre, trimițând, din fața porții, alături de bară, iar finalul n-a mai adus nimic notabil în plan ofensiv, FCSB reușind să-și gestioneze avantajul de pe tabela de marcaj, pe fondul unor evoluții foarte șterse, căpitanul Țicu, Grozav, Meijers, Ivanovski, Irobiso și nu numai părând într-o cădere ”controlată”.
Petrolul ajunge la cea de-a patra înfrângere consecutivă și rămâne la cota 17 în clasament, în continuare pe poziția a șaptea. Etapa viitoare, Petrolul merge în Bănie, acolo unde, sâmbătă, de la ora 21.00, o va întâlni pe Universitatea Craiova. Șanse?

FC Petrolul – FC FCSB 0-2 (0-1)
Stadion. ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 14.000. Marcatori: Dawa (45+2), Coman (47).
FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș (85 Bratu), Huja – Pashov, Dumitriu (67 Tucaliuc), Seto (85 Cebotaru), Jair, Țicu (cpt) (67 Velisar) – Irobiso, Grozav (46 Ivanovski). Antrenor: Nicolae Constantin.
FCSB: Târnovanu – Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic (46 Pantea) – Codrea, Edjouma (83 Oaidă), Olaru – Omrani (83 Oct. Popescu), Compagno (59 Nikolov), Coman (70 Miculescu). Antrenor: Nicolae Dică.
Cartonaș galben: Târnovanu (78).
Au arbitrat: Horațiu Feșnic – Valentin Avram și Alexandru Cerei.
Rezervă: Iulia Dima. Arbitru VAR: Horia Mladinovici. Arbitru AVAR: Marius Badea.
Observatori: Liviu Ciubotariu (pentru arbitraj) și Ion Cățoi (pentru organizare).
Jucătorul meciului: Dawa

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).