Derbiul seriei a V-a, dintre CSO Plopeni și CS Blejoi, singurele echipe neînvinse, a confirmat faptul că ambele au cele mai bune apărări, scorul, 0-0, la capătul unui meci ”închis”, fiind conform cu preocuparea celor două grupări de a nu lua gol. Iar ambele au rămas cu ”0” în dreptul înfrângerilor, gazdele menținându-se pe primul loc, chiar dacă au irosit primele puncte în acest sezon, în timp ce Blejoiul a luat ”un punct la adevăr”, de care echipa și stafful nu se pot declara nemulțumiți sau nedreptățiți.
A fost un ”derbi” special, pentru că greu vei găsi o situație similară – anume ca ambele echipe să abordeze meciul fără antrenor principal pe bancă!
La oaspeți, CS Blejoi, se știa că Marius Vișan a plecat, interimatul fiind asigurat de ”toată lumea”, Irinel Dumitru în timpul meciului, Cristi Vlad în pauză, toată lumea ajutând ”cu un sfat”. Nu s-a pierdut, e bine, deși, clar, nu se poate continua astfel…
La gazde, absența principalului Dumitrache a avut alt motiv, acesta fiind sâmbătă… socru mic! ”Dumi” a pregătit meciul, a făcut primul unsprezece, apoi a luat… calea bisericii și a restaurantului, lăsându-l pe Pompiliu Stoica să se descurce! S-a descurcat și el suficient de bine cât jucătorii să strige la final: ”Cine e pe primul loc / cine e pe primul loc…”
Revenind la meciul în sine, prima repriză a fost ”un pic mai controlată” de oaspeți, care au părut mai proaspeți, mai siguri pe ei. Au fost și două accidentări, și aici fiind ”egalitate”, Rus, respectiv Adrian Nicolae, ieșind în prima repriză.
După pauză, ”oxigenul” s-a mai dus și au ieșit la rampă fundașii centrali ai echipei adverse, Roberto Alecsandru și mai ales Minea fiind foarte periculoși la faze fixe.
Dar, cea mai mare ocazie a meciului a avut-o plopenarul Păun, în min. 78, când a scăpat singur cu Neacșu, dar a fost blocat de portarul blejoian, care, pentru această intervenție, poate fi considerat ”eroul” partidei. De altfel, și omologul din poarta gazdelor, Georgescu, a lăsat o impresie bună, având intervenții sigure la mingiile aruncate către careul său, deloc puține.
Și așa s-a ”scris” episodul 1 al derbiului prahovean din Liga 3. Vom mai avea, probabil, încă 3 episoade, deși, teoretic, ar fi posbile chiar încă 5! Visăm, nu?

CSO Plopeni – CS Blejoi 0-0
Stadion: ”Gheorghe Șilaev”. Spectatori: circa 400.
CSO Plopeni: Georgescu – Niƫă, Alecsandru, Minea, Chejnoiu (73 Păun)– Rusu (31 Răileanu), Rudaru (61 Iancu) – C. Vlad, Dănilă (73 Al. Giuroiu), Simionescu – Ciobanu. Antrenor: Cristi Vlad.
CS Blejoi: Neacşu – Nicolae (41 Bălaşa), Sandru, T. Giuroiu – Catană (65 Ghinea), Pahonƫu, Drăgoi (46 Enache), Munteanu – Brăilă (80 Oprea), Lambru, Niƫescu. Antrenor: Pompiliu Stoica
Avertismente: Rudaru (38)/Catană (25), Niƫescu (88), Pahonƫu (91)
Arbitri: Eduard Ioniță (Tulcea) – Ionuƫ Bobe şi Daniel Călin (ambii din Bucureşti)
Observator arbitri: Silviu Brânduşă (Constanƫa)
Delegat de joc: Mihnea Marsilian Totan (Bucureşti)
Jucătorul meciului: Neacșu

Liga 3, Seria 5, etapa 6 – rezultate:
Olimpic Zărneşti – SR Braşov 0-2
Mihai Ion (3), Marius Savu (63)
CS Păuleşti – Olimpic Cetate Râşnov  0-1
Bogdan Roșu (36)
KSE Târgu Secuiesc – AFC Odorheiu Secuiesc 1-0
Robert Fabian (78)
CSO Plopeni – CS Blejoi  0-0
Kids Tâmpa Braşov – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 2-0
Iulian Nechita (3), Marian Kerekes (73)

Paradoxul Păulești
Ultima rundă din Liga a III-a a adus încă un eșec pe teren propriu pentru nou-promovata CS Păulești, care are un parcurs greu de explicat – ia puncte ”imposibile” din deplasări, unde are trei meciuri la rând fără eșec, dar pierde pe teren propriu ușor, fără să marcheze… Să fie lipsa de experienţă, să fie tracul, să fie lipsa unui lider? De remarcat, oricum, că, în partea inferioară a ierarhiei, s-a refăcut un oarecare echilibru, între locul 5 și locul 10 – ultimul, fiind doar 4 puncte distanţă, iar două dintre participantele la play-off, sezonul trecut, Odorhei și Sepsi II, încă nu și-au ”revenit”!