Petrolul a debutat cu stângul în grupele Cupei României, pierzând meciul cu Sepsi, scor 3-1 și, prin acest eșec, mai rămâne doar cu șanse teoretice la calificarea în ”sferturi”, unde merg două echipe, din grupa de 6 echipe, într-un sistem competițional inedit, cu câte 3 meciuri pentru fiecare formație.
Am lăsat deoparte radiografia vreunui „lup” și ne-am aplecat atenția asupra unui element din jocul echipei, o situație de joc extrem de frecventă pe durata unui meci: aruncarea de la margine. Capitol prea puțin studiat, mai deloc antrenat, deși, în economia jocului, este una dintre situațiile cel mai des întâlnite
Jocul a fost destul de cursiv, de aceea au fost doar 31 de repuneri de la margine, una la fiecare trei minute, în medie. Petrolul a avut 19 asemenea acțiuni, iar Sepsi 12. Dintre cele 31 de repuneri ale ploieștenilor, 6 au fost în prima parte (jumătate au fost din terenul advers) și 13 după pauză (9 din terenul advers, reflectând insistența ofensivă mai puternică decât în primul mitan). Cum s-au gestionat aceste momente? Firește, cele mai multe i-au avut ca executanți pe cei doi apărători laterali: Borța și Țicu. Ei au încercat să reia jocul cât de rapid posibil, de cele mai multe ori reușind acest lucru. Repunerile au căutat oamenii liberi, doar în două situații aruncările au fost către un coechipier care putea să fie potențial atacat de adversar. Una dintre aceste două situații a dus la o pierdere de balon (Borța, pentru Ivanovski, care a reclamat fault asupra lui, dar arbitrul a considerat diferit, min. 88), iar în alta, balonul a fost pierdut, dar recuperat rapid (Țicu, pentru Cebotaru, care a și recuperat, min. 54). Într-o altă situație, neavând altă soluție, din terenul propriu, Țicu a aruncat în lung de linie, mingea fiind respinsă de adversar tot în aut (min. 25).
Importante au fost repunerile urmate de dezvoltarea unor acțiuni ofensive: Cioiu a avut o încercare de pătrundere, dar a pierdut mingea după al doilea dribling (min. 13), Bratu a avut o tentativă de centrare, blocată (min. 61), iar Borța a centrat după ce mingea s-a întors la el după ce a circulat pe traseul Meijers – Huja (min. 84). Acțiunea de succes a fost cea care a dus la înscrierea golului. Bratu a preluat, a pornit spre centrul terenului, paralel cu linia careului și l-a văzut foarte bine pe Grozav, în partea stângă (min. 48). Toate aceste acțiuni l-au avut ca numitor comun pe Borța, repunerile fiind făcute din partea dreaptă.
Trebuie menționată și recuperarea balonului (Grozav) la una dintre repunerile adversarilor, după pauză, în terenul lor.

Și vine Argeșul…

Petrolul își va continua seria partidelor dificile, cu vizita celor de la FC Argeș, astăzi, la ora 18,15, pe arena ”Ilie Oană”. Când aduni cinci eșecuri la rând în campionat, îngrijorarea este cuvântul de ordine și, deja, în una dintre ”tabere” se vorbește despre alte ”idei” pentru banca tehnică! Greul de abia începe?