V. Stoica

O nouă schimbare a avut loc, recent, la conducerea societății Exploatare Sistem Zonal Prahova, prin numirea în funcția de director general, de către Consiliul de Administrație al ESZ, a lui Bogdan Ștefan Chițescu. Printre altele, acesta a ocupat, temporar, și postul de consilier personal al președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.
Potrivit informațiilor făcute publice de către reprezentanții ESZ Prahova, ”Bogdan Chiţescu are 42 de ani şi deţine o vastă experienţă profesională, de-a lungul carierei ocupând funcţii de conducere în companii din domeniul energetic, în autoritatea publică centrală, iar în ultimii 4 ani a fost Director General Adjunct în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, fiind direct implicat în proiectele de investiţii cu finanţare europeană în infrastructura de apă. Suntem convinşi că determinarea şi experienţa domnului Chiţescu vor conduce la o transformare semnificativă a companiei, precum şi la performanţe mult îmbunătăţite”.
Trecând peste modul de prezentare a noului director general, care, cu ”determinarea și experiența sa” va duce probabil pe noi culmi de progres societatea, rămâne de văzut ce va face, mai concret, noul director general. În plus, în privința ”transformării semnificative a companiei” circulă unele informații care, dacă se vor dovedi adevărate, ar putea să schimbe din temelii sistemul zonal de apă din județul Prahova.
Ce nu se spune în acest comunicat al ESZ Prahova este că noul director general este originar din Arad, a lucrat aproape exclusiv la stat, în cadrul unor ministere (Ministerul Transporturilor, Ministerul Proiectelor Europene) sau instituții aflate în subordinea unor ministere, ocupând chiar și funcția de director general al Poliției Locale Sector 4 București. Grosul veniturilor sale – potrivit declarațiilor de avere publicate în mediul online – a venit din funcțiile de membru în Consiliile de Administrație ale unor importante societăți comerciale cu capital de stat. În anul 2015, a încasat doar de la Transelectrica, venituri totale de 114.312 lei, conform declarației sale de avere completată în 2016.