Doi cicliști de performanță, slăniceanul Bogdan Coman (Mentorise Cycling Team), alături de Florin Vianor Moisa (Novak Cycling Academy) sunt ”sufletul” evenimentului intitulat Transcarpathians. Cei doi, Coman și Vianor Mois, și-au propus să parcurgă, în data de 23 septembrie, aproximativ 675 de kilometri, cu peste 9.000 de metri diferență de nivel, traversând munții de două ori: o dată pe Transfăgărășan și o dată pe Transalpina, demersul lor având scop caritabil.
Aceștia au inițiat un eveniment caritabil în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități, cărora Fundația Rafael din Codlea încearcă să le ofere o viață mai bună.
Cei doi vor fi susținuți de Petrică Daniel Hasiegan – fotograf; Andrei Burcea – videograf; Claudiu Staier, managerul Fundației Rafael – șofer, iar ca parteneri logistici îi au alături pe Bellotto – echipament oficial; Isostar – nutriție; Nutrivita – nutriție; PlayBike Brașov – mentenanță biciclete; Tehnodent; Poka; Terroirs Boutique du Vin; Don Gigi – restaurant de tip grill; Crop – cafenea; Photobox Art Market; Supramax.
Cel mai important pentru inițiatorii evenimentului, însă, este implicarea a cât mai multor persoane pentru a dona în sprijinul activității Fundației Rafael, organizație care, de peste 15 ani, se străduieşte să le ofere șansa la o viață mai bună copiilor și adulților cu dizabilități.