Sunt oameni care trec pe lângă noi şi aduc bucurie. Sunt „anonimi” despre care nu se vorbeşte la televizor, fiindcă la modă sunt scandalurile. Există oameni-repere. Există, de asemenea, oameni caractere.
Despre o astfel de persoană este vorba în postarea Centrului Montan Sinaia.
Noi nu vom face altceva decât să redăm, aproape integral, ce se scrie despre Georgeta Bucătaru. Aproape integral, fiindcă în respectiva postare este şi o poezie. Iar aceia care cred că merită măcar un pic de atenţie oamenii-caracter/ oamenii-repere pot face acest lucru accesând pagina de Facebook a Centrului Montan Sinaia.
Textul:
„«Pasiune pentru artă şi frumos!»
Aşa putem descrie pe scurt ceea ce creează colega noastră, Georgeta Bucătaru. De la pictură în acrilic sau ulei, cusături tradiționale românești, goblen, flori și mileuri croşetate, diferite figurine din porțelan rece, arta șervețelului, la realizarea din panglică de buchete de flori, tablouri și globuri, toate acestea le face cu migală şi pasiune, iar rezultatul este operă de artă.
A participat de-a lungul anilor la expoziţii de pictură sau evenimente culturale, la activităţi de voluntariat pentru copii cu ateliere meşteşugăreşti şi, nu în ultimul rând, cu sufletul bun şi blând pe care îl are, în anul 2009 a botezat o fetiță de doi ani și șase luni de la Centrul de Plasament Sinaia, de care şi în prezent se preocupă să crească un copil frumos şi cu perspective bune în viaţă.

Pentru toate acestea, om talentat şi frumos la suflet ce este, de curând, la o lansare de carte la Oneşti-Bacău, la care a participat cu o expoziție de tablouri și cu buchete de trandafiri din panglică în culorile tricolorului, i-a fost dedicată o poezie de către organizatorul evenimentului. “Este o poezie a femeii și a oșteanului, căci orice femeie este un simbol al luptei în iubire, naștere, ocrotire și sacrificiu. (…)”
De asemenea, pe aceeaşi pagină a Jandarmeriei Montane din Sinaia, Georgeta Bucătaru îşi face o scurtă caracterizare:
”În viaţa de zi cu zi sunt binecuvântată să fiu în primul rând mămică, soție, prietenă a acelora de care m-am apropiat sufletește.
Mi-am propus să nu las să treacă vreo zi din viața mea fără a face ceva frumos în jurul meu, colegilor, prietenilor, familiei etc., aducând zâmbete pe buzele lor și energie pozitivă. Aceasta sunt eu, Georgeta Bucătaru, subofiţer operativ la Centrul Montan Sinaia al Jandarmeriei Române. Sunt omul de lângă tine”.

Foto: Centrul Montan Sinaia, Facebook