George Marin

Deși a început partida cu multă ambiție, prea puțină vreme a rezistat Blejoiul unei echipe a Buzăului cu multe rezerve și cu câțiva obișnuiți titulari în tribună. Cu o apărare atentă la debut – însă, numai la debut! – Blejoiul nu a dat căi de acces către poarta proprie. Dar, nu a durat prea mult până ce Buzăul să dea primele semnale de amenințare a virginității plasei prahovene (min. 7, 10). Replica gazdelor în atac a fost minimă, putându-se contabiliza doar o acțiune mai legată, între Andrei Șerban, Catană și Lambru, dar ultimul s-a aflat în ofsaid (min. 13).Nu a fost singura acțiune mai consistentă, a mai fost un „un-doi” între același Andrei Șerban și Lambru pentru Ionuț Șerban, dar centrarea ultimului s-a dus aiurea (min. 37). Însă, aceste două acțiuni promițătoare, ca și cele câteva cornere executate de prahoveni, au rămas doar în statistici, fără a fi încheiate printr-o decizie clară. Între timp, buzoienii au pus stăpânire pe joc, lăsând impresia că nu au de ce forța, mai ales că au deschis scorul (min. 24) prin Dragoș Lazăr, cu un șut nu prea puternic, din careu, urmare a unui rapid „un-doi” admirat de spectatori, unii „privilegiați” aflându-se chiar în suprafața de pedeapsă blejoiană!
După pauză, privirile spectatorilor au rămas pironite pe poarta gazdelor, pentru că acolo s-a jucat și s-a marcat, până la minutele de final, când Blejoiul i-a dat de lucru portarului american al buzoienilor, la șutul tras de Cosmin Munteanu, din lovitură liberă de la 30 de metri (min. 79), și la angajarea frontală pentru Lambru, mingea fiind culeasă de apărătorul buturilor vizitatorilor (min. 90). Acestea au fost încercările pentru a înscrie golul de onoare în fața unei echipe cu o forță net superioară pe toate planurile. Vorbim despre golul de onoare pentru că, între timp, Buzăul mai marcase de trei ori.Două goluri au fost asemănătoare (lovitură de cap la bara îndepărtată, din careul mic, după un corner, respectiv după o lovitură liberă), prin Gaitan (min. 52) și Vîrtej (min. 63), ultimul beneficiind de un carambol al balonului cu ajutorul involuntar al barei și a lui Giuroiu.Un al treilea a fost marcat de Blejdea, urmare a unei lansări frontale (min. 76). Dacă mai punem la socoteală că Trebotić a zguduit bara transversală (min. 74)… Dar, mai bine uităm de asta și lăsăm bara să își revină din oscilații…
Și, astfel, județul Prahova rămâne , în turul următor al Cupei, programat peste două săptămâni, doar cu Petrolul în ”cărți” pentru a ajunge în grupele acestei competiții, cu un format revoluționat în acest sezon!

CS Blejoi – Gloria Buzău 0-4 (0-1)
Stadion: Comunal, Blejoi. Spectatori: 150.
Au marcat: Dr. Lazăr (24), A. Lopez (52), Vîrtej (63), Blejdea (76).
CS Blejoi: Neacșu – Ad. Nicolae, Șandru, Giuroiu – A. Șerban (70 S.Oprea), I. Șerban (70 Cl. Stoica), Pahonțu (46 Brăilă), C. Munteanu – Catană, Lambru (cpt.), Bălașa (35 Drăgoi). Rezerve neutilizate: Bălănică, Marinache – Prodan, Badea, R. Enache. Antrenor: Marius Vișan.
Gloria Buzău: Boison – Oteliță, D. Vîrtej, Wiktorski (76 M. Ivan), Uțiu – Al. Munteanu, Gaitan (64 A. Lopez), Honciu (cpt.) (64 Trebotić), Dr. Lazăr – Boiciuc (64 Ciobanu), Neicuțescu (64 Blejdea). Rezerve neutilizate: Alb. Popa – A. Manea, S. Pîrvulescu. Antrenor: Cristian Pustai.
Avertismente: C. Munteanu (55), I. Șerban (63) / Dr. Lazăr (15)
Arbitri: Dragoș Pîrvu (Curtea de Argeș) – Mihai Marian Ionescu (Bradu – Argeș), Lucian Tănase (Pitești).
Observatori: Gabriel Gherman (București), pentru arbitraj, Daniel Miodrag Mihai (1 Decembrie – Ilfov), pentru joc.
Jucătorul meciului: Alex Munteanu