Hipodromul Ploieşti a găzduit, duminică dimineaţă, o nouă reuniune dedicată exclusiv trapului, pe care CSM Ploieşti, prin Complex Hipodrom, a organizat-o, programul reuniunii cuprinzând cinci întreceri, în care, îmbucurător, majoritatea cailor învingători au reușit performanțe bune sau chiar recorduri ale carierei.
Cea mai importantă cursă a zilei, „Premiul de Vară Oltina”, a fost câştigată de Harmon Boko, armăsarul condus de Marian Costache impunându-se fără mari emoţii în faţa urmăritorilor Bailando (driver Adrian Marciu) şi Thunderpedia (driver Mihai Păun). De remarcat timpul competitiv – 1 min. 17 sec. 2 zecimi / km!
În celelalte patru curse de trap ale reuniunii s-au impus Dijon Sti (Premiul Morino, a coborât recordul personal cu nu mai puțin de 3 secunde, la 1,27,1 la 1,24,1!), Viking (Premiul Urlaţi, și el cu nou record, cu o secundă mai bun – 1,24,2), Wicked from Heaven (Premiul Is-Pita) şi Brigitta Gold (Premiul Fitness). Festivităţile de premiere ale curselor au fost oficiate de directorul CSM Ploieşti -Donald Constantin şi de reprezentantul firmei Oltina- Florin Cârlan.
De remarcat că, în prima cursă, Premiul Morino, inclusiv caii clasați pe pozițiile 2, 3 și 4 (!!!) și-au depășit cele mai bune performanțe, ocupanta poziției secunde, de exemplu, Junkie – coborând de la 1,29,9 la 1,26, iar calul clasat pe locul 3 – Topspeed Southwind a ajuns la un record personal de 1,26,6, de la precedentul (1,29,3).
Altfel, cei prezenţi în tribune au putut asista, într-una dintre pauze, la un moment artistic oferit de Teatrul Ancuţa, reprezentat de micii artişti ai Clubului ProArt MusicKid, coordonat de Adela Ancuţa. Au încântat publicul cu prestaţiile lor Diana Florea, Natalia Oprea, Sophia Curelea, Bianca Hanu şi coordonatoarea Adela Ancuţa.
O altă pauză a fost rezervată sportivilor secţiei de karate a CSM Ploieşti, pregătiţi de antrenorul coordonator Liviu Apostol şi Ileana Apostol, care au făcut o demonstraţie de circa 20 de minute apreciată de cei circa 400 de spectatori prezenţi în tribună.
Spectatorii au fost întâmpinaţi în holul principal al hipodromului de pianistul Cristian Duca, de la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti şi, ca de obicei, cei mai mici dintre spectatori s-au putut plimba gratuit cu calul Mokka, având, totodată, amenajat un „fun corner” unde s-au putut juca sub sub atenta supraveghere a angajaţilor Complex Hipodrom.