Multe lecții de patinaj încep adesea cu întrebarea despre ce tip de role ar trebui să cumpărați. Ei bine, alegerea rolelor poate fi mai puțin perplexă atunci când știți avantajele și dezavantajele atât ale rolelor inline vs rolele quad.

Așadar, cum putem răspunde la întrebarea începătorului despre rolele quad sau inline? Ei bine, atât rolele inline cât și cele quad au beneficiile lor și sunt cu siguranță cele mai bune pentru diferite niveluri de expertiză.

Alegerea rolelor depinde adesea de tipul de patinaj pe care îl preferați. Mulți oameni care sunt pasionați de patinaj în linie agresiv încep cu rolele inline, în timp ce rolele quad sunt de preferat pentru amatori.

Haideți să studiem diferitele tipuri de patinaj pentru a ne da seama care sunt rolele potrivite pentru dumneavoastră. Cei care cumpără role pentru adulți pentru prima dată se simt adesea intimidați de disciplinele de patinaj și de tipul lor, care se potrivesc criteriilor.

Prin urmare, este esențial să vă faceți o idee mai bună despre stilurile, tipurile și cerințele funcționale ale diferitelor tipuri de role pentru diferite discipline de patinaj.

Role quad

Rolele quad sunt rolele cu patru roți originale, cu două roți în față și două în spate. Acestea oferă o bază mai largă și o cale mai largă, ceea ce oferă o echilibrare uniformă a greutății.

Această formație le face într-adevăr mai stabile și probabil preferabile pentru amatori. Rolele quad tradiționale dispun în primul rând de o frână de picior sau de o frână de cauciuc în față.

Rolele quad sunt perfecte pentru patinaj artistic sau patinaj pe patinoar. Deși, puteți găsi unele role quad avansate concepute în mod corespunzător pentru patinajul de viteză. Începătorii pot manevra cu ușurință rolele quad prin deplasarea ușoară a greutății corpului. Înclinați-vă spre dreapta pentru a merge spre dreapta și invers. În orice caz, rolele nu se vor clătina în lateral.

Rolele quad sunt disponibile în diferite stiluri de cizme, de la cele înalte, de piele, de tip old-school, până la pantofi joși de tip sneaker. Designul acestor role pune cel mai puțin stres asupra gleznelor, iar tu poți schimba rapid direcția fără prea mult zgomot. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie ușor atunci când încercați să luați viteză.

Role inline

Rolele în linie sau rolele inline sunt concepute în funcție de nivelul de îndemânare. Aceste role au, de obicei, o serie de roți multiple, care sunt aliniate una cu cealaltă. Toate aceste roți sunt situate spre centrul cadrului, sub cizmă.

Rolele în linie sunt perfecte pentru patinajul de fitness și pentru patinajul în linie agresiv. Modelele de role în linie pentru începători au în principal frânele situate în partea din spate.

Cu toate acestea, nu găsiți astfel de frâne la modelele profesionale avansate. Patinatorii în linie experimentați dezvoltă tehnici de oprire pentru a regla viteza și a se opri. Aceste tipuri de role sunt excelente pentru viteza în linie dreaptă pe șosea.

Viteza mare poate impune o problemă pe suprafețe accidentate și neuniforme cu aceste role. Mai mult, acestea se pot clătina în timp ce schimbați direcția, astfel încât aveți nevoie de mai mult echilibru și control. Ghetele au de obicei carcase din plastic pentru a susține gleznele. Rolele în linie sunt destinate pentru a vă exersa mușchii și a călca în viteză.

Pe care să le alegeți, role quad sau inline?

Nu există reguli specifice pentru a alege un anumit tip de role, pentru început. Cu toate acestea, începătorii sunt sfătuiți să înceapă cu rolele quad, datorită stabilității suplimentare pe care o oferă.

Acestea fiind spuse, mulți patinatori buni își încep, de asemenea, călătoria de patinaj cu role inline. Așadar, alegerea este complet personală, bazată pe preferințe și confort.

Rolele quad sunt mai sigure atunci când începeți să învățați trucurile deoarece:

– Pun mai puțină presiune și stres pe gleznele și articulații. Acest avantaj minimizează într-o mare măsură riscul unei accidentări majore la gleznă.

– Sunt prietenoase cu patinoarul. Rolele quad sunt concepute în primul rând pentru a patina în siguranță în spații închise, cum ar fi în interior sau pe un patinoar pavat. 
Acestea se rostogolesc liber pe suprafețe plane și oferă o viteză în linie dreaptă gestionabilă pentru început. Aceste role ajută la câștigarea încrederii, la învățarea echilibrului, la exersarea agilității și la dezvoltarea controlului.