George Marin

În preziua meciului pe care Petrolul îl va susține astăzi, ora 19:00, la Mediaș, împotriva unei alte nou-promovate în Superliga noastră de fotbal, Universitatea Cluj-Napoca, clubul petrolist a organizat o conferință de presă care a avut două părți distincte.
În prima parte, antrenorul Nicolae Constantin și mijlocașul Eugeniu Cebotaru au prefațat întâlnirea din etapa a IV-a a Superligii. Nae Constantin și-a exprimat regretul că meciul nu se poate disputa la Cluj, dar și încrederea că echipa poate face un meci bun care să aducă un rezultat pozitiv. Asta în ciuda faptului că „studenții” și-au adus încă din iarnă jucătorii cu care să abordeze partidele din prima ligă, formând o echipă echilibrată, omogenă și care are un joc mult peste poziția lor actuală din clasament. „Poate fi considerată, alături de Hermannstadt, una din surprizele acestui debut de campionat” , a mai punctat antrenorul ploieștean, care a mai afirmat că nu sunt probleme noi de lot, altele decât cele cunoscute. Astfel, Irobiso încă nu este pregătit fizic 100%, dar sunt șanse ca el să poată fi folosit la meciul următor, contra Rapidului, în timp ce Mathaus încă nu și-a rezolvat situația actelor. Referitor la situația lui Budescu, Nae Constantin a menționat: „Este un pas important pentru club că s-a reușit semnarea contractului cu el, dar trebuie avută răbdare. Este un caz medical care se rezolvă diferit de la om la om. Eu mi-l doresc pe Budescu apt, mi-l doresc pe Budescu jucând fotbal”.
La rândul său, Cebotaru a subliniat că echipa clujeană își merită locul în prima ligă și că nu s-a schimbat prea mult față de formula prezentată în primăvară, când ambele combatante luptau în play-off – ul ligii secunde. „Va fi un meci interesant, împotriva unei echipe ambițioase, cu răutate în joc, dar eu cred că am pregătit bine acest meci și mergem la Mediaș ca să ne întoarcem cu un rezultat bun. Dacă vom face perfect ceea ce am pregătit, eu sunt convins că totul va fi bine la final”, a concluzionat mijlocașul petrolist.
Partea a doua a conferinței a fost susținută de directorul sportiv al Petrolului, Claudiu Tudor, și de cel deja pomenit în prima parte, ca fiind așteptat să se recupereze după accidentarea suferită la începutul lunii aprilie, Constantin Budescu.

Mai puțin locvace, Claudiu Tudor a punctat: „După cum știți, Constantin Budescu a semnat cu noi săptămâna aceasta. Suntem foarte bucuroși că îl avem alături. Am depus toate eforturile necesare pentru a-l convinge și sper să ne bucurăm împreună de cât mai multe reușite. Întâi de toate, ne dorim să fie el sănătos”.
Aceeași bucurie, împreună cu speranța că se vor împlini lucruri frumoase alături de echipă, și-a exprimat-o și cel revenit în rândul „lupilor” după mulți ani. „Eu am spus de mult, chiar și când eram la Voluntari, că aș prefera să joc la Petrolul, că doresc revenirea la Ploiești, dar, din păcate, a venit această accidentare și a trebuit să mai aștept un pic. Am putut să semnez oficial – ca să zic așa – pentru că acum sunt bine, am început alergările și ușor-ușor urmează să mă integrez în antrenamente”. Chestionat, cam abrupt, despre retragere, Budescu dorește ca acest eveniment din viața unui fotbalist să vină, pentru el, cât mai târziu, mai ales că are exemplul fostului și actualului său coleg de echipă, Tamaș. „Sunt un pic invidios pe el, pentru că vedeți cum se mișcă la vârsta lui și este din ce în ce mai bun. În plus, sunt invidios că el joacă și eu nu”, a punctat Budescu nu fără o doză de umor. De altfel, „Budi” a mărturisit că prezența lui Tamaș la Petrolul a avut ponderea sa în alegerea făcută de mijlocașul prahovean. „Am ținut legătura cu el – vorbind despre Tamaș – și dacă am putea să jucăm cât mai mult timp împreună ar fi foarte bine. Eu nu am avut vreun rol în alegerea pe care a făcut-o Tamaș, el deja știa foarte multă lume în Ploiești din perioada în care eram la Astra, pentru că antrenamentele le făceam în Ploiești”.
Referitor la data prezumtivei sale prezențe pe teren în echipa Petrolului, Budescu a spus: „Preconizez revenirea pe la sfârșitul lunii septembrie. Eu aș dori să se producă mai devreme, dar nu vreau să forțez, nu aș vrea să risc”.
Până la revenirea sa pe teren, Budescu a trecut prin „botezul” echipei: „Nu a fost chiar o sărbătoare, am primit câteva palme. M-au prins și pe fondul acestei accidentări, nu am putut face un sprint să scap mai repede” – confirmând cele spuse mai devreme de Eugeniu Cebotaru: „A primit-o bine!”.
Așadar, așteptăm cu nerăbdare revenirea lui Budescu în echipa Petrolului, echipă pe care o are în suflet, împreună cu floricelele, driblingurile, pasele și „exterioarele” pe care le stăpânește atât de bine, toate puse în slujba echipei.