Violeta Stoica

Subprefectul Emil Drăgănescu a anunțat că, în această perioadă, vor fi făcute controale în toate instituțiile deconcentrate din județul Prahova, pentru a verifica modul în care se desfășoară activitatea în aceste direcții, dacă se aplică întocmai măsurile luate la nivel guvernamental și, în mod special, cum are loc interacțiunea cu cetățenii. Prima vizată a fost Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, unde au început verificările marți, 23 august, iar miercuri, 24 august, a venit și rândul Casei Județene de Pensii Prahova. ”Am discutat cu cetățenii aflați în fața ghișeelor, cu angajații și cu conducerea! Deși verificările nu sunt finalizate, ceea ce am constatat la prima vedere mi-a lăsat o impresie pozitivă!

Comportamentul angajaților față de beneficiari este unul corespunzător funcției publice, iar conducerea instituției și-a asumat, personal, prin directorul instituției, domnul Viorel Călin, primirea în audiență a tuturor persoanelor care au întrebări suplimentare! Pentru acest fapt îl felicit pe domnul director! Site-ul instituției este unul modern și ușor accesibil și în curând comunicarea cu dumneavoastră se va face și pe Facebook!”, a fost mesajul transmis ieri de subprefectul Drăgănescu, care a precizat și că fiecare cetățean i se poate adresa cu privire la eventuale disfuncționalități ale Casei Județene de Pensii!
Emil Drăgănescu a menționat, pentru ziarul Prahova, că marți, de exemplu, la Casa Județeană de Pensii Prahova, 160 dintre cei 200 de pensionari care s-au prezentat pentru bilete de tratament le-au și primit, urmând ca restul de 40 să le primească în luna septembrie. Încă o veste bună de la Casa de Pensii Prahova este și faptul că nu mai este nevoie ca beneficiarii serviciilor publice ale acestei instituții să vină cu copiile documentelor, acestea fiind puse la dispoziție de către angajați.
În județul nostru sunt circa 230.000 de pensionari, precizează subprefectul de Prahova, în prezent fiind în derulare recalcularea pensiilor, fiind luate rând pe rând toate dosarele (în foto – o mică parte a acestora).
Subprefectul Drăgănescu menționează că, la finalul controalelor în instituțiile deconcentrate, va face public un raport al verificărilor.