George Marin

După atâtea drumuri către stadionul „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu bătute de petroliști în ultimii doi ani, fotbaliști și suporteri deopotrivă, pentru a înfrunta „pandurii” locali, astăzi același drum este bătut pentru a lua în piept una dintre cele două echipe ale Craiovei, FC U 1948, aceea care este cunoscută în lumea fotbalistică drept Craiova lui Mititelu. Se întâmplă aceasta pentru că stadionul craiovean este indisponibil.
Clasată două locuri mai sus decât Petrolul, echipa craioveană este „o echipă care, la acest moment, joacă un fotbal bun. Are un antrenor nou care a dovedit, în sezoanele din urmă, că este capabil să construiască o echipă care poate juca un fotbal spectaculos. Este o echipă bine articulată, porneşte acțiuni de la propria poartă și ajunge să finalizeze. Este clar că sunt lucrate, nu întâmplătoare” – după cum a caracterizat-o antrenorul Nicolae Constantin, cel care, fiind suspendat, va însoți echipa la Târgu-Jiu, dar va sta în tribună. „Voi sta acolo unde va zice observatorul” – a completat, împăcat cu situația, Nae Constantin. În opinia antrenorului ploieștean, Craiova este favorită, mai ales că au un fotbalist în mare formă, referindu-se la atacantul central, italianul Compagno, care, înaintea jocului de astăzi, este liderul din Superligă al „tunarilor”, cu cele cinci goluri marcate din totalul de opt ale echipei. Cu toate acestea, Nae Constantin speră într-un rezultat pozitiv pentru că „am pregătit un joc bine organizat. Nu ne vom arunca pentru a fi surprinși. Atunci când am făcut asta, am fost taxați fără a mai putea reveni”. Iar ca probă de realism, antrenorul ploieștean a adăugat: „Vreau să cred că am lăsat în urmă jocul cu Rapid!”.
La rândul său, portarul Octavian Vâlceanu a manifestat același realism: „Mergem la Târgu-Jiu după trei rezultate pozitive și vrem să continuăm această serie. Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă care produce un fotbal de calitate, din ceea ce am văzut în ultimele etape, dar suntem conștienți de asta și cred că avem armele necesare să contracarăm”. Întrebat dacă poate să „fure” centrările adresate înaltului atacant italian, goal-keeper–ul ploieșteana declarat: „Nu ne pregătim în mod special pentru Compagno. Zi de zi, la antrenament, ne pregătim să dominăm careul în fața oricărui adversar. Cu siguranță, vom fi gata și pentru meciul de la Târgu-Jiu”.
În ceea ce privește lotul petrolist, miercuri seara exista un singur semn de întrebare asupra validității unui jucător, nenominalizat de staff. Accidentat în meciul cu Rapid, Takayuki „a fost învinețit bine, dar va fi apt de joc vineri” – a informat Nae Constantin. Mandala așteaptă rezultatul vizitei medicale pentru a putea semna, iar Mathaus urmărește ședința Comisiei pentru Statutul Jucătorului pentru a fi declarat liber de contract. Cât despre Diarra, încă aflat într-o situație neclară, Nae Constantin a declarat: „Mi-ar plăcea să îl am și pe el la antrenament”. De partea cealaltă, FC U anunță revenirea după accidentări a belgienilor Baeten și Van Durmen, în timp ce Paramatti și Bauza sunt în continuare accidentați, iar Negru mai are de efectuat din suspendarea căpătată.
Am completa noi că toate cele opt goluri marcate de craioveni sunt tratate cu toată atenția de team–ul nostru, dar și cele șase goluri primite de olteni dau speranțe tuturor, suporterii ploieșteni care vor fi prezenți la meci (ora de începere este 21:00) așteptând să salute prezența balonului în plasa porții echipei lui Mititelu.