Locatari evacuaţi în miezul nopţii, inclusiv refugiaţi ucraineni

V. S.

S-a dat alarma în rândul pompierilor prahoveni, miercuri seară, după ce un incendiu a izbucnit într-un cămin de nefamiliști din comuna Brazi, satul Brazii de Sus. La fața locului au fost mobilizate echipaje cu trei autospeciale de stingere, o autoplatformă de salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, o ambulanță B2, o ambulanță de transport personal și victime multiple.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Liviu Pipelea, atât persoanele de la etajul unde a izbucnit incendiul, cât și cele aflate la etajele superioare au fost evacuate, în total 19 oameni ieșind din apartamentele lor în toiul nopții, printre aceștia aflându-se și refugiați ucraineni. Din cauza fumului emanat în incendiu, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă una singură a fost transportată la spital.
Conform ISU Prahova, cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric, provocat de un cablu defect sau izolat necorespunzător.
Refugiații ucraineni au fost preluați de o asociație, care îi va ajuta până la refacerea instalației electrice și renovarea spațiilor afectate de incendiu.