Cât de mult a așteptat și a dorit iubitorul de fotbal ploieștean această victorie! Și cât de frumos a venit ea, într-o seară în care stadionul „Ilie Oană” a fost neîncăpător! PETROLUL – Rapid s-a terminat 1-0, superioritatea afișată nejustificat de echipa lui Adrian Mutu fiind taxată de petroliști, care au câștigat acest derby cu inima și cu sufletul.
Mai întâi a fost show-ul. Cel din tribune. Un spectacol de sunet și lumini, menit să marcheze, așa cum se cuvine, cel mai vechi derby din România. Chiar și cu zece minute de întrerupere, dar ăsta e farmecul unui meci în care se ciocnesc pasiunile a două dintre cele mai frumoase galerii din țară.


Apoi, destul de repede, a venit golul! Și Gicu Grozav a fost din nou decisiv. Ca la Mediaș, în urmă cu o săptămână și o zi, atunci când, cu o execuție de excepție, aducea primul succes al „lupilor” în acest sezon. Acum n-a mai fost un gol spectaculos, ci unul care a demonstrat, încă o dată, că prima condiție ca să înscrii e să tragi la poartă. Gicu a controlat un balon în fața careului advers, la 17 metri, ușor lateral stânga. L-a evitat elegant pe Morais, l-a fixat pe Săpunaru și a trimis către colțul lung. Nu foarte puternic, dar suficient cât Moldovan să se păcălească și să scape mingea, precum un săpun care i-a alunecat printre mâini, dincolo de linia porții!


Și a urmat mai bine de o oră de joc aprig. Nu spectaculos, nu cu ocazii mari, dar cât se poate de intens. Petrolul a pus lacătul, iar Rapidul a rămas cu posesia și cam atât, pentru că niciun moment trupa lui Adi Mutu nu a părut cu adevărat capabilă să întoarcă soarta meciului! Și victoria echipei lui Nae Constantin- antrenor care are un merit enorm, chiar dacă a văzut meciul din lojă, fiind suspendat – a fost una perfect meritată și de necontestat! Punct! Și puncte, încă trei, importante, adăugate la zestrea din clasament. Pentru Petrolul, urmează, vinerea viitoare, de la ora 21.00, o deplasare dificilă, la Tg. Jiu, pentru un alt duel al orgoliilor, partida cu Craiova 1948.
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)

FC Petrolul – Rapid Bucureºti 1-0 (1-0)
Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: circa 14.000. Marcator: Gheorghe Grozav (23).
FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Jair, Seto (54 Cebotaru), Țicu (cpt) – Cioiu (60 Măzărache), Ivanovski (86 Irobiso), Grozav (86 Dumitriu). Antrenor: Nicolae Constantin.
Rapid: H. Moldovan – Junior Morais, Săpunaru, Iacob, Fl. Ștefan – Kait (69 Albu), Crepulja, Ciobanu (55 Al. Ioniță) – Sefer (55 Pănoiu), Dugandzic, Papeu (69 Mățan).
Antrenor: Adrian Mutu.
Cartonașe galbene: Cioiu (56)/Săpunaru (20), Kait (51), Al. Ioniță (72), Iacob (74).
Au arbitrat: Cătălin Popa – Daniel Mitruți și Romică Bîrdeș. Rezervă: Iulian Călin.
VAR: Adrian Viorel Cojocaru. AVAR: Marius Marchidanu
Observator de arbitri: Liviu Ciubotaru. Observator de joc: Romulus Chihaia
Jucătorul meciului: Mirko Ivanovski

S-a lăsat cu ceva amenzi şi interdicţii

În urma meciului de fotbal dintre echipele Petrolul Ploiești și Rapid București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești a făcut un… recensământ al incidentelor. Astfel, înainte de începerea partidei, arena sportivă a fost verificată de efectivele unității din punct de vedere al îndeplinirii condițiilor tehnice și de securitate, ocazie cu care au fost găsite ascunse în toaletele stadionului mai multe articole pirotehnice, obiecte interzise la deținere conform legii, care au fost predate Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova.


Chiar și așa, suporterii petroliștii au reușit să se… blindeze cu fumigene, torțe și tot arsenalul , partida fiind întreruptă de „spectacolul” pirotehnic!
De asemenea, cu puțin timp înaintea începerii meciului, efectivele unității au intervenit în mai multe rânduri pentru împiedicarea unor situații conflictuale între suporterii celor două galerii de fotbal, în zona străzilor adiacente arenei sportive, fiind sancționate cu amenzi în valoare de 1000 lei la regimul ordinii publice două persoane, acestora aplicându-li-se și pedeapsa complementară de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pe timp de 6 luni, fără alte urmări de tulburare a ordinii publice.După începerea partidei, ca urmare a folosirii de materiale pirotehnice în ambele peluze ale arenei sportive, pentru aruncarea cu obiecte spre suprafața de joc, încălcarea normelor legale de acces, precum și afișarea de mesaje cu conținut obscen, au fost identificate și sancționate la regimul Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței în sport, un număr de 13 persoane, acestora fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 2555 de lei, precum și 9 sancțiuni complementare de interdicție timp de 1 an și 3 sancțiuni complementare de interdicție 6 luni a accesului pe stadioane.