Petrolul a luat, ieri, un prim contact, din această vară, cu fotbalul din Superligă, și a trecut cu bine testul susținut în compania Farului Constanța. „Lupii” s-au impus cu scorul de 2-1 (1-0), golurile formației ploieștene fiind marcate de către Gicu Grozav (3) și Mario Bratu (48), în vreme ce pentru constănțeni a înscris un ex-petrolist, Vlad Morar (79).
Cu mai puțin de două săptămâni înainte de debutul oficial în noul sezon, Petrolul a bifat o victorie de moral, într-un prim joc de verificare al verii în care oponentă i-a fost o echipă pe care o va avea ca adversară și în ediția 2022-2023 a primului eșalon.


Disputată ieri la Buftea, pe o căldură infernală chiar și pentru ora matinală programată pentru start (10.30), partida a început perfect pentru echipa noastră, care a reușit să deschidă scorul foarte repede, la capătul unui contraatac de manual. Tamaș a găsit o ieșire perfectă din defensivă cu o pasă lungă pentru Pashov, bulgarul a sprintat în banda dreaptă și a centrat ideal pe colțul opus, iar GROZAV (3) a reluat sec, de la opt metri, fără replică pentru Buzbuchi: 1-0!
Cu o defensivă sigură, trupa lui Nae Constantin n-a avut probleme să-și gestioneze avantajul până la pauză, ba chiar, imediat după reluare, l-a și majorat, BRATU (48), excelent lansat de către Dumitriu, încheind o cursă pe partea dreaptă cu un șut la colțul lung, expediat din mijocul careului: 2-0!
Finalul le-a aparținut elevilor lui Gică Hagi, iar ex-petrolistul Vlad Morar (79) a redus din handicap, cu un „vole” expediat de la 13-14 metri în dreapta lui Avram, tot el trecând, în ultimele minute, extrem de aproape de golul egalizator.

Sâmbătă, ultima repetiţie
S-a terminat, în cele din urmă, 2-1, Petrolul obținând cel de-al cincilea succes din tot atâtea meciuri de pregătire disputate în această vară. Urmează, sâmbătă, ultima repetiție, tot în fața unei colege de eșalon, Chindia Târgoviște. Partida va începe la ora 10.00 și se va disputa pe stadionul „Conpet”, din Strejnic, în condițiile în care arena „Ilie Oană” nu poate fi utilizată momentan, suprafața de joc fiind protejată după lucrările de reabilitare efectuate în ultima perioadă.

FC Petrolul – Farul Constanţa 2-1 (1-0)
Marcatori: Gicu Grozav (3), Mario Bratu (48)/ Vlad Morar (79).
Petrolul: Moroz (46 Avram) – Meijers (63 Tucaliuc), Tamaș (46 Olaru), Huja (46 Horj) – Pashov (46 Borța), Cebotaru (46 Dumitriu), Jair (46 Seto), Țicu (cpt) (46 Velisar) – Cioiu (46 Bratu), Măzărache (46 Ivanovski), Grozav (46 D. Gheorghe). Antrenor: Nicolae Constantin.
Farul: Buzbuchi – Corinus, Larie, M. Popescu – Boboc, Artean, Grameni, Borza – Moldoveanu, Cojocaru, Pitu. Manager tehnic: Gheorghe Hagi. Au mai intrat în repriza a doua: Mazilu, Mușat, Kiki, Mladen, Mboko, Bîrzu, Benzar, Grosu, Doukoure, Banu, Casap, Malama, Petre, Morar, Mustacă. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)