V. Stoica

Primul termen al procesului
Andreei Violeta Vizu, mama gemenilor de numai doi ani care au murit, în vara anului 2021, după ce
au căzut de la etajul 10 al unui
bloc de pe Bd. Republicii din Ploiești, va avea loc astăzi, la Judecătoria Ploiești.
Femeia – care a fost obligată recent de instanță la tratament medical de specialitate și, anterior, fusese decăzută din drepturile părintești în cazul celui de-al treilea copil al ei – a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă. Procesul începe după ce, în luna mai a acestui an, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării
Judecătoriei Ploiești, competentă material şi teritorial să judece, în primă instanță, dosarul în care a fost
trimisă în judecată inculpata. De asemenea, tot în cameră preliminară, s-a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi s-a dispus începerea judecăţii.
Violeta Andreea Vizu, mama gemenilor de doi ani decedați anul trecut, a fost trimisă în judecată pe 11 aprilie 2022. Potrivit procurorilor, „la data de 11.08.2021, în intervalul orar 17.30-20.00, pe fondul unei manifestări subiective de dezinteres şi cu încălcarea obligaţiilor vizând ocrotirea şi îngrijirea propriilor copii, obligații instituite de prevederile art. 493 Cod civil, inculpata V.A.V. (n.n. – Vizu Andreea Violeta) a deschis larg fereastra dormitorului apartamentului în care locuia, din municipiul Ploiești, şi i-a lăsat nesupravegheaţi pe minorii gemeni P.B.E. şi P.M.C., în vârstă de doi ani şi o lună, context în care aceştia s-au urcat pe pervazul exterior al ferestrei, s-au dezechilibrat şi au căzut de la etajul numărul zece pe trotuarul asfaltat din faţa blocului, impact în urma căruia au suferit grave leziuni traumatice ce au condus la decesul acestora”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.
Femeia a fost decăzută din drepturile părintești, în urma unui proces intentat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, în ceea ce-l privește pe cel de-al treilea copil al său, băiețelul cu care se afla într-o altă cameră, în timp ce gemenii muriseră în fața blocului, după impactul violent provocat de căderea de la etaj.