V. S.

Un minor în vârstă de 14 ani, care și-a cumpărat alimente folosind două carduri pe care le-a găsit într-un portofel, în zona Halelor Centrale din Ploiești, este în atenția polițiștilor ploieșteni, de la Secția nr.1 de Poliție. Minorul este bănuit de comiterea infracțiunilor de însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Duminică dimineață, jurul orei 08:30, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o femeie că a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje potrivit cărora, în cursul nopții, ar fi fost efectuate două tranzacții financiare de pe cardurile sale bancare, constatând astfel că și-a pierdut portofelul personal.
În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un minor în vârstă de 14 ani, care a găsit portofelul femeii, în cursul nopții, în zona Halelor Cetrale, cumpărând cu ajutorul celor două carduri bancare mai multe alimente în valoare de 340 de lei.
În cauză, unul dintre părinții minorului a fost sancționat contravențional pentru nesupravegherea acestuia, conform Legii nr. 61/1991, fiind totodată întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, transmit reprezentanții IPJ Prahova.