Începând cu finalul lunii iulie, timp de zece zile, trei localități prahovene – Ploiești, Blejoi și Brazi – vor găzdui Campionatul European de Baschet masculin U18 – Divizia B, cel mai important eveniment sportiv de înaltă performanță organizat în ultimii ani în Prahova.
Astfel, în Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, Sala Polivalentă Blejoi și Sala Polivalentă Brazi, 24 de echipe de baschet masculin U18 se vor confrunta pentru obținerea titlului de campioană U18 masculin.
În total, vor fi 500 de participanți, dintre care 430 de sportivi și antrenori, 70 de oficiali – arbitri, delegați FIBA și FRB aflându-se în Prahova în perioada 29 iulie – 7 august, pentru a lua parte la competiția la care se estimează că vor asista circa 10.000 de spectatori.
24 de echipe naționale se vor înfrunta pentru titlu: Islanda, Belarus, Danemarca, Estonia, Kosovo, Georgia, Bosnia și Herțegovina, Norvegia, Bulgaria, Slovacia, Elveția, Letonia, Portugalia, Ungaria, Cipru, Belgia, Olanda, Islanda, Ucraina, Finlanda, Suedia, Macedonia, Austria și, bineînțeles, România.
Primăria și Consiliul Local Blejoi au răspuns invitației făcute de președintele Federației Române de Baschet, Emilia-Carmen Tocală, de a participa la organizarea acestui campionat de baschet masculin U18, o ocazie atât pentru promovarea imaginii României în Europa, dar și a imaginii FIBA Europe și a baschetului în România.
Astfel, încă din luna aprilie a acestui an, a fost aprobată o hotărâre a Consiliului Local Blejoi pentru încheierea unui parteneriat între Federația Română de Baschet și Comuna Blejoi. Ca urmare, Blejoiul va asigura, cu titlu gratuit, folosirea Sălii Polivalente Blejoi, inclusiv spațiile anexe pentru antrenamente, jocuri și conferințe/întâlniri pe parcursul competiției, precum și achiziția unei tabele de marcaj și tabele ceas pentru atac pentru Sala Polivalentă Blejoi, care să îndeplinească standardele impuse de nivelul competiției.