Antrenorii echipei de baschet masculin de la CSM Petrolul Ploiești, Mihai Popa și Ionuț Ivan, sunt preocupați să-și contureze lotul pentru sezonul următor, dar și să se perfecționeze la nivel profesional.
Pauza de vară le oferă antrenorilor din baschetul românesc prilejul de a participa la diferite cursuri de perfecţionare organizate în Europa. Astfel, principalul Popa se află în aceste zile la Valencia, la un astfel de Clinic, iar coordonatorul secţiei, Ivan, cel care pregăteşte grupele de juniori ale clubului, a participat, recent, la un eveniment similar desfăşurat la Belgrad. Mihai a participat, în Spania, la un stagiu organizat de Procoach Basketball, la care, printre lectori, se numără nume importante de tehnicieni din baschetul European: Zeljko Obradovic (Partizan Belgrad), Bozidar Maljkovic (fost mare antrenor, de 4 ori câştigător al Euroligii cu Jugoplastika, Limoges şi Panathinaikos), Sergio Scariolo (antrenorul echipei naţionale a Spaniei), Gianis Sfairopoulos (Maccabi Tel Aviv), Xavi Pascual (Zenit Sankt Petersburg) sau Igor Kokoskov (antrenor asistent la Brooklyn Nets, în NBA).
La rândul lui, Ionuţ a fost prezent, la începutul lunii, la un Clinic al antrenorilor organizat la Belgrad de Serbian Association of Basketball Coaches, ajuns la a 21-a ediţie şi intitulat „Basketball Clinic Dusan Ivkovic”, după numele celebrului antrenor sârb care a fondat asociaţia, decedat anul trecut.
Printre tehnicienii care le-au vorbit antrenorilor prezenţi s-au numărat Ettore ­Mesina (Olimpia Milano), Dusan Alimpijevic (Bursaspor) sau Israel Gonzalez (ALBA ­Berlin).