Meciurile ultimei etape din Liga A Prahova, la fotbal, au avut loc sâmbătă și duminică, consfințind câștigarea acestui prim eșalon județean de către CS Păulești, echipă care va susține, deja, sâmbătă, 18 iunie, de la orele 18,00 – pe teren propriu, prima manșă a barajului de promovare în Liga 3, contra campioanei din Giurgiu, Victoria Adunații Copăceni!
Revenind la ultima etapă, să spunem că nu a existat cine știe ce suspans, primele trei clasate, cu șanse teoretice la primul loc, obținând victorii scontate, astfel că ordinea pe podium nu s-a mai schimbat.
În subsol nu erau ”emoții” de vreun fel, neexistând suspans cu privire la locurile ocupate, teoretic, Avântul Măneciu și CS Brazi urmând să susțină baraje de menținere în primul eșalon, dar, funcție de ce va face Păuleștiul în dubla de baraj, se mai poate ”elibera” un loc în Liga A. Există chiar și discuții privind un nou sistem competițional, cu play-off, dar, ce va fi în sezonul viitor, 2022-2023, va face obiectul unei ședințe a Biroului Executiv al AJF.

De 2 x Câmpina
În Liga A vor evolua, din campionatul viitor, indiferent de ce sistem competițional se va adopta, două grupări din zona celui de-al doilea municipiu al județului – Câmpina. Astfel, Triumf Poiana Câmpina și CS Câmpina au obținut dreptul de a promova, după ce au încheiat, în această ordine, Superliga B Prahova! Teoretic, CS Blejoi II – ”satelitul” echipei de Liga a III-a, respectiv AS Strachiojd, vor avea șansa de a promova, în urma unor meciuri de baraj. Sunt însă semnale că una cel puțin dintre aceste formații nu dorește să meargă la Liga A, astfel că de abia mâine se vor ști, clar, coordonatele acestei săptămâni, în fotbalul județean prahovean.


Iată rezultatele înregistrate în ultima etapă a sezonului în Liga A și clasamentul final:

– Meciul Teleajen Văleni – CSO Băicoi, din etapa precedentă, nedis­putat, a fost omologat cu 3-0 pentru gazde.
– Meciul Petrolul 95 – Atletic United, scor 2-0, din etapa precedentă, a fost omologat cu scorul de 0-3, echipa gazdă folosind un jucător reclamat pentru substituire, care nu s-a prezentat la verificarea regulamentară.
* Echipa AS Tinereţea Izvoarele s-a retras din campionat după etapa a 30-a, astfel că toate jocurile din retur au fost omologate cu 3-0 în favoarea adversarelor.