F. T.

Sâmbătă, 4 iunie, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat și desfășurat, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Prahova, etapa județeană a concursului *Educație rutieră-Educație pentru viață*, destinat copiilor din clasele I-IV și V-VIII, la care au participat 24 de elevi -bicicliști.
„Scopul acestor concursuri este acela de a îi învăţa pe elevi să adopte un comportament adecvat şi responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație în rândul elevilor din clasele primare și gimnaziale”, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova.
Tot în documentul de presă amintit se mai precizează: „Concursul a constat în executarea a trei probe: Parcurgere traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon; Respectarea regulilor dee circulație de către bicicliști, în parcul școală; Proba teoretică, în vederea verificării cunoștințelor în domeniul rutier. Primele trei echipe clasate au fost: Locul I – Şcoala Gimnazială nr. 1 Mizil, Locul II – Liceul Carol I Sinaia / Școala Generală Principesa Maria, Locul III – Liceul Simion Stolnicu – Comarnic.
Activităţile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Siguranță Școlară Prahova”.