V. Stoica

Unul dintre visurile prahovencei Laura Drăghici, fostă elevă a Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești, în prezent studentă la Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov, este să studieze chineza și să ajungă să vorbească fluent limba lui Confucius! Iar roadele muncii sale nu se lasă așteptate, pentru că, recent, Laura Drăghici a ocupat locul 2 la un concurs organizat de Ambasada Chinei la București, în parteneriat cu Institutul Confucius al Universității din București. Anunțul a fost făcut chiar de către reprezentanții Universității Transilvania din Brașov, mândri de rezultatele obținute de studentele de la Litere: “Câteva dintre studentele programului de chineză al Facultății de Litere din universitatea noastră au participat la a 21-a ediție a concursului Podul Limbii Chineze, organizată anul acesta de Ambasada Chinei la București în parteneriat cu Institutul Confucius al Universității din București (care a fost și institutul gazdă, la Colegiul Economic A.D. Xenopol din București).

Felicitări studentelor noastre Laura Drăghici (locul 2) și Andreea Chiotea, Andra Bunache, Anton Bianca și Neagu Emanuela (locul 3),
care s-au pregătit online cu profesoarele Institutului nostru aflate încă la Shenyang, doamnele Wang Bing și Shao Hui. Mulțumiri și doamnei profesoare Roxana Rîbu (care predă în programul facultății, alături de dl profesor Șerban Toader), care le-a însoțit la competiție”. Felicitări și mult succes în continuare, Laura!